Hoofdmenu

Funs Frissen exposeert zondag 6 januari voetbalcollectie in Dienstencentrum “Vogelsanck” Heerlerheide

De in Dienstencentrum “Vogelsanck” Cookstraat 27a Heerlerheide woonachtige 75 jarige Funs Frissen blijkt al vanaf zijn jonge jaren een fervent voetballiefhebber te zijn. Deze voetbalpassie heeft overigens nog een andere diepgang, want het blijkt dat Funs al vanaf 1955, nu dus meer als 60 jaar, een heel bijzondere voetbalhobby heeft. Hij spaart namelijk voetbalplaatjes, zowel op lokaal, provinciaal, nationaal en zelfs op internationaal niveau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Funs beschikt over een enorme verzameling voetbalplaatjes, aangevuld met media artikelen en nog overige voetbalmemorabilia. Bij elkaar dus een geweldige voetbalgeschiedenis waar Funs bijzonder trots op is, uiteraard ook echtgenote Mia Kockelkorn. Ga er maar aanstaan om dit al die jaren te verwezenlijken, zodat er sprake is van een “historische” voetbalgeschiedenis. Daar is dus maar één benaming voor te bedenken: chapeau.

Dat dit levenswerk van Funs niet onopgemerkt is gebleven mag overduidelijk blijken doordat een aantal personen zeer gecharmeerd waren van zijn passie. Zij, te weten Marlies Heijnens (van Vogelsanck), Gerrit Deckers, Kleis Adema, Rob Rörik, Henk Damwijk, Ed Hoogenboom en Barbara Bubarek, “staken de hoofden” bij elkaar en vormde een werkgroep. Dit met de doelstelling om een heuse tentoonstelling te organiseren van deze historische en unieke verzameling van Funs.

Na diverse constructieve werkgroep bijeenkomsten werd groen licht gegeven om genoemde tentoonstelling doorgang te laten vinden komende zondag 6 januari 2019 a.s. en wel van 14.00 tot 17.00 uur. Vanzelfsprekend was het voor de werkgroep niet moeilijk om een locatie vast te leggen. Omdat verzamelaar Funs Frissen met zijn Mia woonachtig is in Dienstencentrum “Vogelsanck” viel de keuze natuurlijk op deze locatie. Voor de echte voetballiefhebbers uit heel Parkstad en wellicht ook uit aanverwante regio zal deze tentoonstelling zeker tot ieders verbeelding spreken. Vooral de ouderen zullen, bij het aanschouwen van de tentoon te stellen voetbalplaatjes etc, hun gedachtegang laten gaan over de voetbalgeschiedenis van weleer. Dit met dank aan Funs Frissen natuurlijk.
Overigens is de toegang voor deze voetbal gerelateerde tentoonstelling gratis. De gasten zullen tevens verwelkomd worden met koffie/thee en kunnen zelfs een stukje cake nuttigen (aangeboden door Alcander).

Het ligt in de bedoeling om de officiële opening om 14.30 uur te laten verrichten door een Mystery Guest uit de voetbalwereld. Omdat Funs Frissen ook een grote fan is van Roda JC heeft de werkgroep ook een uitnodiging naar genoemde voetbalvereniging gezonden in het kader bij de missie van Roda Midden in de Maatschappij, evenals naar het College van B & W Heerlen. Zou fijn zijn als zij hun opwachting zouden kunnen maken en daarmede een ambiance toevoegen aan de passie van Funs Frissen.