Hoofdmenu

Het vermogen om met opgeheven hoofd te verliezen   

 

 

 

312 mannen vrouwen kinderen namen deel aan de oudejaarsloop Heerlen, met start en finish op sportpark Terworm. De loop leverde fantastische beelden op. Je kon je vergapen aan gestroomlijnde lichamen met snelle en krachtige tred voor winst en prestige streden op de 4,5 en 9 km. Maar bovenal  naar deelnemers zie zichzelf overwonnen. Die met verzuurde spieren, een kuchje en soms een duizeling van uitputting en zwikkende enkels maar vrijwel altijd met opgeheven hoofd over de eindstreep sprinten of bolden. Om zich aansluitend onder te dompelen in de armen van familie en liefdes voor het lopen. Want iedereen kent iedereen in de atletiekwereld. En allen zijn ze verslaafd aan endorfine, het stofje in de hersens dat na meer dan een half uurtje hardlopen een euforisch runner’s high veroorzaakt. Een gevoel dat overgaat in een heerlijke innerlijke rust.

Foto´s®Parkstadactueel/Tom de Cock