Hoofdmenu

Nieuwjaarswandeling Anstelvallei & Egelser Busj

 

 

Op zondag 13 januari organiseert IVN Kerkrade weer haar traditionele Nieuwjaarswandeling. Start is om 13.00 uur bij het IVN home, Kaffebergsweg 2a te Kerkrade.

IVN-voorzitter Olaf Op den Kamp leidt de deelnemers dit jaar naar d’r Egelser Busj. De route gaat door de Anstelvallei waar misschien de eerste spechten al roffelen. Ook de Hazelaar staat inmiddels al in bloei. Nu de bladeren van de bomen zijn kan deze windbestuiver zijn gang gaan. Daarna steken de deelnemers over naar het Loosbos. Daar zie je ook de Anselderbeek weer opduiken die hier aan de voet van een fraai hellingbos stroomt. Vroeger lag in dit bos een dierenkampje waar Wisenten gehouden werden. Menigeen kan zich de geur van deze dieren nog herinneren. Olaf op den Kamp  gaat samen met de deelnemers op zoek naar de oude sporen van de Wisenten. Daarna gaat de wandeltocht over de Kaffeberg terug naar het IVN-home. Na afloop is er een gezellig samenzijn met koffie/thee of een glaasje Glühwein in het IVN-home.

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno