Hoofdmenu

Theater-Estafette-Dagen 2019

 

 

Komende weekends kunt u genieten van de presentaties van de 9 jeugdtheatergroepen van Jeugdtheaterschool Landgraaf. De voorstellingen vinden uiteraard plaats in Theater Landgraaf: dè thuisbasis en inspiratie-plek van het Jeugdtheater. Wekelijks krijgen hier kinderen en jongeren toneel- én musicalles.

Dat spelplezier hoog in het vaandel staat zal tijdens de presentaties duidelijk worden.

Voor veel cursisten is het bovendien de vuurdoop; zij staan voor de allereerste keer op het podium en zullen dan ervaren dat het erg spannend (maar ook heel erg kicken is!) om voor een groot publiek te spelen.

 

Elke lesgroep heeft een voorstelling voorbereid van ongeveer een half uur. Vanaf 11 t/m 20 januari zijn er dagelijks in de weekeinden 3 presentaties.

 

De jongste groep (6 t/m 8 jaar) speelt de voorstelling ‘Wij gaan op sleuteljacht en wij vrezen geen gevaar’. Groep 2 (8 t/m 10 jaar) speelt de voorstelling ‘de strenge koning’, over een uitzonderlijk strenge koning en zijn lakeien, die het moeten ontgelden.  De voorstelling van Groep 3 vindt zogenaamd plaats in ‘het Heug Hotel’. Een hotel dat onderdak biedt aan wel erg vreemde gasten. Groep 4 speelt een ‘gezellige’ familie;  de cursisten zijn aan de slag gegaan met korte teksten. De voorstelling van Groep 5 vindt plaats in een wasserij, waarin een wasmachine centraal staat en de cursisten korte sketches hebben bedacht rondom deze wasmachine.  De Basis-Musical-Lesklas speelt een collage-voorstelling rondom het thema ‘ANGST’. De musical A-groep trakteert u op een preview van de musical ‘de strontvlieg’, die zich afspeelt in een insectenwereld. De Musical B-groep speelt de auditie-ronde voor de musical ‘Fame’. En de productiegroep Mesjogge laat u zien dat muziek een grote invloed heeft op toneelspel; de voorstelling heet dan ook ‘Muziek bepaalt’. Kortom, laat u verrassen door de creativiteit van onze cursisten, hetgeen een gevarieerd en energiek programma heeft opgeleverd.

Het programma:

vr 11 jan              groep 3 + musical A + Mesjogge

zat 12 jan            musical B + groep 5 + Mesjogge

zon 13 jan           groep 1 en groep 2 en groep 3

 

Vr 18 jan             groep 2 + groep 4 + groep 5

zat 19 jan            Basis-Musical-Lesklas + Musical A + Musical B

zon 20 jan           groep 1 en Basis-Musical-Lesklas en groep 4

 

De entree bedraagt € 5,- per persoon. (Adviesleeftijd : vanaf 6 jaar). Voor de cursisten van Jeugdtheater Landgraaf is de entree gratis. Reserveren is gewenst: tel. 045-5310929 (ma t/m vr 10-12 uur) of email: info@theaterlandgraaf.nl

 

Bent u nieuwsgierig naar de inhoud van de presentaties? Lees dan hieronder verder of kijk op de website www.theaterlandgraaf.nl

 

Kinder-Theater-Groep 1 speelt ‘Wij gaan op sleutel-jacht!’

Wij gaan op sleutel-jacht!

We vrezen geen gevaar.

Wat een prachtige dag!

En wij zijn NIET bang.

Een meisje droomt dat haar speelgoed levend wordt.

Ze vinden een schatkist.

Maar de sleutel is zoek.

Samen gaan ze op jacht naar de sleutel.

Spelers (6 t/m 8 jaar): Boaz, Sofia, Rosalie, Eline, Kjell, Tess, Mara en Jesse

 

Kinder-Theater-Groep 2 speelt ‘De strenge koning en zijn lakeien’

De koning heeft stress. Alléén een land besturen is niet makkelijk.

En dan heb je ook nog eens 13 lakeien om je heen die je de hele tijd storen.

Dat is toch om gek van te worden!

De groep is tijdens de lessen naar de presentatie toe bezig geweest met status-oefeningen.

Hoe speel je iemand met een HOGE status of een LAGE status? Bijvoorbeeld een koning of een lakei.

Deze status-oefeningen stonden aan de basis van dit verhaal.

Spelers (8 t/m 10 jaar): Ilse, Noa, Tim, Pim, Lisa, Emma, Pien, Amalia, Lukas, Crit, Katherina, Adriana, Jadey en Mo

 

Tiener-theater-groep 3 speelt  ‘Het Heug Hotel’

Tienergroep 3 is dit cursusjaar begonnen met algemene theatervaardigheden. Zoals het opbouwen van een goede scène met een begin/midden/eind en een conflict, fysiek theater oefeningen en stemtrainingen.

De cursisten hebben zelf personages gecreëerd en daar vervolgens teksten voor geschreven. Ze hebben eigen(zinnige) scènes gemaakt en deze bonte verzameling van scènes tot één voorstelling gevormd. Het resultaat is een fantasierijk en licht absurdistische voorstelling: Het Heug hotel.
Dit hotel biedt onderdak aan hele verschillende mensen, vreemde mensen, die vooral met zichzelf praten. Achter elke kamerdeur schuilt een verhaal; een geheim! Totdat er midden in de hal een hele vreemde deur verschijnt…

Spelers (10 t/m 12 jaar): Zarah, Lara, Daniela, Jim, Teagan, Amy en Nico

 

Jongeren-Theater-groep 4 speelt een ‘gezellige’ familie

Jongerengroep 4 is aan de slag gegaan met teksttheater; zoals tekstbehandeling, intonatie en subtekst. Deze vaardigheden worden goed belicht in hun voorstelling: ‘Gezellige’ familie.
De presentatie bestaat uit een aantal korte scènes van een modern gezin (of zijn het er twee?). De cursisten gebruiken hierbij bestaande teksten van theaterschrijfster Esther Gerritsen. Deze voorstelling laat zien dat je met één tekstregel heel veel verschillende dingen kunt zeggen en hoe leuk het is om te spelen met tekst.

Spelers (12 t/m 14 jaar): Fabiënne, Yanne, Maud, Noor, Camiel, Néara, Julie, Jill, Chiara, Jelle, Chayenne, Daniël en Noortje

 

Jongeren-Theater-Groep 5 speelt ‘De wasserij’

Wat gebeurt er allemaal in een wasserij? Welke ontmoetingen vinden daar plaats en wordt er ècht alleen maar kleding gewassen…? Lesgroep 5 heeft tijdens een aantal improvisatielessen korte situaties bedacht over wat er allemaal in een ouderwetse wasserij gebeurt. Tijdens deze korte presentaties laten ze u losse sketches zien waarbij een nieuwe wasmachine centraal staat.

Spelers (15 t/m 18 jaar): Lennon, Ravi, Jordan, Sarah, Nick, Matthijs en Charelle

 

Basis-Musical-Lesklas

‘Soms ben ik een beetje bang’

Iedereen is wel eens bang.

Bang voor spinnen.

Bang om een spreekbeurt te houden voor de klas.

Bang in het donker.

Bang voor…..

De basis-musical-Lesklas is aan de slag gegaan met het thema ‘ANGST’.

De cursisten hebben zèlf tekstjes geschreven. Ze hebben liedjes uitgezocht met het thema ‘angst’.

Kortom ze hebben veel materiaal verzameld en dat verwerkt in een collage-voorstelling.

Spelers (10 t/m 12 jaar): Zoë, Blessing, Nikki, Luka, Abby, Eva, Jaimie en Bente

 

Musical A speelt preview van de musical ‘de Strontvlieg’

De strontvlieg is een mini-musical die zich afspeelt in een insectenwereld.

Het verhaal doet denken aan het sprookje ‘Assepoester’.

Onze strontvlieg  is, zoals het een echte strontvlieg betaamt, dol op poep en stinkt een uur in de wind, tenminste dat vinden alle andere vrouwelijke insecten. Een humoristische musical met een vette knipoog. Vandaag krijgt u een preview te zien; een theaterteaser van ongeveer een half uurtje, die u een indruk geeft van de uiteindelijk voorstelling, die in juni 2019 plaatsvindt.

Spelers (12 t/m 15 jaar): Thijs, Mike, Marina, Obed, Imko, Valerie, Alicia, Anna, Germaine en gastspeler Abby

 

Musical B speelt preview van de musical ‘Fame’: ‘de Auditie’

De musical ‘Fame’ is gebaseerd op de film ‘Fame’ uit 1980 met onvergetelijke liedjes, hartverwarmende personages, beenwarmers en dansen op een taxi.

De musical ‘Fame’ gaat over een groep leerlingen die uitgekozen zijn voor de ‘New York’s High School for the Performing Arts’. De vele ‘ups’ en ‘downs’ maken het voor de leerlingen soms moeilijk, ook omdat alle karakters een eigen achtergrond hebben.

Tijdens de Theater-Estafette-Dagen doen de studenten auditie om toegelaten te worden voor deze school. Ze hopen allemaal op een toekomst als succesvolle acteur, zanger, danser of muzikant. Gaat het ze lukken?

 

Productie-Groep Mesjogge speelt ‘De muziek bepaalt’

Welke invloed heeft muziek op de sfeer van een bepaalde scène?

Dat is precies waar Mesjogge een aantal lessen mee geëxperimenteerd heeft.

Het resultaat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Laat u meenemen in deze ‘zeer’ regelmatig van sfeer veranderende, enigszins absurde minivoorstelling, waarin muziek letterlijk alles bepaalt.

Spelers (vanaf 18 jaar): Marieke, Bram, Peter, Eylisch, Veerle B, Veerle W en Luc

 

Foto’s Theater Landgraaf