Hoofdmenu

Alzheimercafé Parkstad

 

In het Alzheimer Café Parkstad komen mensen met dementie, mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden om informatie te krijgen, te delen en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Elke bijeenkomst wordt ook een vooraf vastgesteld thema besproken.

Dinsdag 8 januari 2019 bent u van harte welkom in het Alzheimercafé Parkstad Limburg te Heerlen.
Het onderwerp van deze eerste Alzheimercafé-avond van 2019 is:
Ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie.

Goede diagnostiek geeft, via het gebruik van methoden en technieken, een antwoord op de vraag om welke ziekte of aandoening het gaat. Het stellen van de juiste diagnose is belangrijk! Als de diagnose gesteld is kan de behandeling hierop afgesteld worden. Bij een verkeerd gestelde diagnose kan de daarop volgende behandeling schade toebrengen aan de patiënt. Daarom is het goed dat de wetenschap voortdurend zoekt naar nieuwe wegen om zuiver te diagnosticeren. Dit is zeker ook van belang voor dementie. Juiste diagnose en behandeling kan bijdragen aan de kwaliteit van leven van de patiënt en ook de mantelzorger helpen. Daarnaast moeten wij ons realiseren dat elke persoon anders is en dan ook anders op de aandoening of ziekte en de behandeling zal reageren. Er zijn vaak vele vragen en een kant en klare oplossing is niet steeds voorhanden, maar een goede samenwerking tussen de patiënt, mantelzorgers en professionals kan wel helpen.
Inez Ramakers (Neuropsycholoog aan de Universiteit van Maastricht en het Klinikum van Aken) zal deze avond ingaan op de nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek van dementie.

De presentatie wordt gehouden in de grote recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2 te Heerlen. Tevoren aanmelden is niet noodzakelijk en zoals altijd zijn entree, koffie en thee gratis. De zaal is open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur starten we met het programma. Omstreeks 21.30 uur sluiten we de avond af.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thijs Peeters tel. 045-5416248.« (Vorig nieuwsbericht)