Leger dankt samenleving voor kleding!

 

 

Het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum heeft in 2018 bijna 47.000 kilo kleding ontvangen vanuit de gemeenschap. De kleding wordt zorgvuldig gesorteerd en voor een lage prijs aangeboden in de tweedehandse kledingwinkel in het gebouw aan de Horizonstraat 77 in Brunssum. De overige kleding gaat naar een landelijk depot en wordt daar verder gesorteerd. Een deel gaat naar ontwikkelingslanden, een deel naar Polen en landen in het Midden oosten en wordt daar in winkels aangeboden. Een ander deel wordt gebruikt om dak- en thuislozen in Nederland te kleden.

 

Kapitein Aalt Fikse, verantwoordelijk voor het Leger des Heils in Brunssum, is blij verrast met het resultaat. “De gemeenschap heeft het goede voor met het Leger des Heils, anders breng je de kledingzakken niet persoonlijk naar het gebouw om ze daar in het luik te plaatsen. Er zijn vast snellere plekken om kleding te brengen, maar dit is voor ons een schouderklopje vanuit de gemeenschap. Daar zijn we de mensen bijzonder dankbaar voor”. Fikse geeft aan dat het Leger des Heils landelijk jaarlijks  zo’n 25 miljoen kilo kleding ontvangt. Voor de beeldvorming; dit is een hoeveelheid kleding waarmee het grootste voetbalstadion tot aan de nok toe gevuld zou kunnen worden.

Fikse; “Wat wij ontvangen vanuit de samenleving geven wij ook weer terug. Zo zijn we deze weken druk doende om de kledingwinkel en de koffiecorner een opknapbeurt te geven. Ook zullen de openingstijden verruimd worden. We willen graag nog meerd dagen open en zijn daarom nog op zoek naar mensen die ons daarbij willen helpen!” De kledingwinkel heropent op feestelijke wijze haar deuren op woensdag 6 februari om 10.00 uur. Daarna zal de winkel en de koffiecorner wekelijks op woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen open zijn.

Fikse wil nog graag kwijt dat het een misopvatting is dat de kledingwinkel van het Leger des Heils er alleen is voor de minst draagkrachtigen. Een ieder is welkom in de winkel. De klantenkring is erg divers. Zo komen er mensen van buitenlandse afkomst en zij die het niet breed hebben, maar ook mensen die het gewoon leuk vinden om rond te kijken in het ruime assortiment. Uit eigen onderzoek is gebleken dat het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum de goedkoopste is als het gaat om tweedehands kleding en schoeisel. Mocht het zo zijn dat mensen niet of nauwelijks in staat zijn een vergoeding te geven, dan wordt een kledingpakket gratis aangeboden. Informatie en aanmelding; aalt.fikse@legerdesheils.nl  of bellen: 06-51741725

Foto Het Leger des Heils in Treebeek-Brunssum

Geef een reactie