Hoofdmenu

Prinsenpaar Myrthe I, John II en jeugdprinses Mariska l (Trags) zwaaien de scepter in Nieuw-Einde e.o.

 

Op zaterdag 5 januari jl. zijn Myrthe, John en Mariska (Trags) in een gezellige volle Varenbeuk geproclameerd als prinsenpaar en jeugdprinses 2019. In een optima forma kleurrijke en gezellige narrentempel De Varenbeuk had de C.V. de Jonge Böck gezorgd voor een leuke avond met voor ieder wat wils. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want letterlijk en figuurlijk stond Nieuw-Einde e.o., onder auspiciën van haar eminente carnavalsvereniging De Jonge Böck, op zijn kop. Met de uitroeping, installatie en proclamatie werd gestalte gegeven aan de constatering dat Myrthe l en John ll het 2e prinsenpaar in de geschiedenis en alle hoogheden uit 1 familie zijn. Prachtig toch.

Zoals bij de Jonge Böck al vele jaren met stip hoog in haar vaandel staat droegen zij ook afgelopen zaterdag zorg voor stemmingsvolle op en top optredens. Voor het voetlicht traden op: artiestennieuwkomer Joy Blijdenstein die de eer had om het muzikale entertainment gebeuren te openen en voor hem een geweldige muzikale binnenkomer was. Vervolgens was het genieten geblazen van optredens van Duo Toujour, Marvin, Frans Theunisz (Mister “Sjeng Aon de Geng”) en Duo Gewaeide,

Uiteraard werd met de nodige weemoed en natuurlijk met een bijbehorende “lach en traan” afscheid genomen van prinses Petra van Dijk en jeugdprinses Romy Carmona 2018. Ze waren in 2018 toppers, c.q. gangmakers, in het “Vasteloavends”- gebeuren in Nieuw-Einde e.o. Vanuit de Jonge Böck, maar zeker ook uit geheel Nieuw-Einde, is de dank aan Petra en Romy van grote orde. Hierbij mag zeker ook niet vergeten worden hun familie en de adjudanten Rachel en Nathalie.

Naarmate de proclamatieavond vorderde steeg de opgebouwde spanning naar hogere sferen. Als een rode draad liep door de spanningssfeer de vraag: wie zouden de sterren gaan worden van de Tour JB 2019?. Na een geweldige proclamatie act, met muziek van “Eye of the tiger” kwamen Myrthe I, John II en Mariska I te voorschijn als nieuwe heersers van Nieuw-Einde  2019. Het bleken prinses Myrthe Trags-Wiermans (geboren op 13-04-1980), de prins John Trags (geboren op 25-03-1973) en Mariska Trags (geboren op 21-04-2006) te zijn.

John en Myrthe zijn al jaren actief in de Jonge Böck. De carnaval zit hier dus mooi in het gezin verweven. John heeft een eigen klusbedrijf JT, Myrthe is werkzaam bij Shell Swentibold en Mariska zit op BS Wonderwijs, de vroegere BS Voegelstang. Als de carnaval voorbij is dan concentreert de familie zich op de volgende gezamenlijke hobby t.w. hockey, is ook te zien in hun persoonlijke carnavalspin. Fatima van der Ven, Maurice Coort en Ricardo Trags (zoon van het prinsenpaar), verzorgen als adjudanten het nieuwe prinsenpaar. Zondag 13 januari a.s. zal Cafe/zaal de Varenbeuk Hei Carisborgweg 19 Heerlen-Noord vanaf 11.11 uur de feestelijke locatie zijn voor de te houden receptie. Iedereen is dan ook van harte welkom. Overigens beschikken de Jonge Böck nu over prachtige kleurrijke zogenaamde “schuitjes” i.p.v. de grotere steken als hoofdbedekking.