Hoofdmenu

Trainer Guus Vrancken moet tot zijn leedwezen onverminderd pas op de plaats maken

 

 

Derdeklasser VV De Leeuw moet nog langer uitkomen zonder trainer Guus Vrancken. De gedreven oefenmeester uit Landgraaf hoopte vandaag in Brunssum de eerste training na de winterstop te leiden. Vrancken krijgt vanwege een nog niet opgelost hartprobleem vooralsnog echter geen toestemming van zijn behandelende cardioloog om zijn werkzaamheden op het voetbalveld te hervatten. En dat wringt bij energiebundel Vrancken voor wie voetbal al een halve eeuw levensmissie en levenselixer ineen is.

In het voetbal loze weekend ging Vrancken met echtgenote Marianne een weekje naar Egypte. Enkele dagen na terugkomst kreeg de inwoner van Landgraaf plotsklaps pijn in zijn rechterarm. In het ziekenhuis bleek dat zijn hartenzymen te hoog waren. Door de hoeveelheid hartenzymen in het bloed te meten wordt onderscheid gemaakt tussen een hartinfarct en instabiele angina pectoris. “De hartenenzymen waarden zijn inmiddels goed. Ik houd echter pijn of beter geformuleerd een soort druk op de borst”, aldus Vrancken. “De behandelend specialiste vermoed dat er mogelijk sprake is van een ontsteking van de hartspier. Ook kan het zijn dat zich vocht heeft opgehoopt in het hartzakje. Om duidelijkheid te verkrijgen wil ze daarom nog een aanvullende scan maken. Tot het einde van de maand mag ik daarom van haar niet aan de slag op het voetbalveld. Ik vind het top dat ze me zo in bescherming neemt, maar het vreet wel aan me dat ik nog langer pas op de plaats moet maken. De onzekerheid knaagt aan me. Gelukkig heb ik met Marianne een steun en toeverlaat bij wie ik mijn emoties kan uiten.”

Assistent trainer Dennis van der Heiden, die komend seizoen hoofdtrainer wordt bij VV De Leeuw, neemt de taken van Guus Vrancken vooralsnog (verder) waar.

Foto®Parkstadactueel/ Lucho Carreno