Hoofdmenu

schrit_tmacher-festival just dance! – GENERATION2

 

 

Programma voor jonge dansers en choreografen uit drie landen van 24 maart tot en met 7 april 2019

Het grensoverschrijdende schrit_tmacher dansfestival organiseert bij de komende editie alweer voor de zesde keer het jongerenprogramma GENERATION2, met werk voor- en door jongeren GENERATION2. Het jongerenprogramma van het schrit_tmacher-festival, blijft – met inmiddels achttien programmapunten – elk jaar groeien. Twee weken lang zijn er op vier verschillende locaties bijzondere en innovatieve performances te zien, die het publiek een spannend inkijkje geven in de jonge dansscene van de Euregio, Noordrijn-Westfalen én daarbuiten.

 

Naast geweldige professionele voorstellingen voor kinderen, jongeren, gezinnen en

schoolklassen, wordt het publiek getrakteerd op frisse, interactieve optredens met

aanstormend talent van verschillende opleidingsniveaus. In Theater Heerlen vindt een jeugd dag plaats, met voorstellingen door professionele dansgezelschappen bestemd voor een jong publiek. Daarnaast worden er voor de tweede keer schoolvoorstellingen aangeboden aan zowel Duitse- als Nederlandse scholen. Voor de vierde keer presenteert schrit_tmacher ook het samenwerkingsproject Co-Laboration, waarin onder begeleiding van een professionele choreograaf amateurdansers uit de Euregio (omgeving Aken en Limburg) aan de slag gaan met een nieuwe choreografie.

 

Ook worden er door verschillende dansgezelschappen, zowel in Heerlen als in Aken, workshops voor jong en oud verzorgd, die eventueel te combineren zijn met een bezoek aan de voorstelling van het desbetreffende dansgezelschap.

Een ander onderdeel van het uitgebreide randprogramma van het festival is het bijzondere ‘dance meets film’, in samenwerking met Filmhuis De Spiegel. In Theater Heerlen kan men de documentaire ‘Same Difference’, over de dansfamilie Van Opstal bekijken tijdens het appeltaartmatinee.

 

En uiteraard is ook het grensoverschrijdende online portal TANZwebAachenHeerlen weer aanwezig tijdens het festival om het publiek van aanvullende informatie, recensies, video’s en foto’s te voorzien. Met haar veelzijdige en sensationele voorstellingen blijft schrit_tmacher zich kortom ontwikkelen tot een van de belangrijkste dansfestivals in West-Europa.

 

Meer info over festival en tickets via: www.schrittmacherfestival.nl

Foto’s geleverd door Torena publiciteit/