Hoofdmenu

Jeugdprins Juul II Sjpass en plezeer mit sjnuuts en poefele

Afgelopen weekend was het weer zo ver. Heerlen heeft weer een nieuwe jeugdprins gekozen. Dit jaar regeert Juul Wetzels over de jeugd van Heerlen. Samen met zijn adjudant Cas van der Logt zullen ze van het carnavalsseizoen 2019 een groot feest maken, het liefst met sjnuuts en poefele.

Al jaren is het een grote droom van Juul om jeugdprins te worden. Al vanaf zijn 5e levensjaar wil hij niets liever dan jeugdprins worden. Elk jaar weer dompelde Juul zich in het feestgedrang en wel samen met Cas. Verkleed als prins en adjudant liepen ze achter de jeugdprins aan. Dit jaar staan ze zelf op de wagen!

“Ik droom…het kan niet waar zijn”. Deze woorden sprak jeugdprins Juul uit, toen de jeugdcommissie hem het grote nieuws kwam vertellen. “Ik geloofde het gewoon niet”,

Maar dit jaar mag Juul het geloven: zijn droom kwam uit. Voor Juul, die samen met zijn ouders en grote broer Joep in de Nobelstraat woont, breekt een fantastisch seizoen aan. Op steun van zijn trotse ouders kan hij natuurlijk rekenen, maar ook zijn grote broer Joep staat aan zijn zij.  Hij vindt het geweldig dat Juul deze kans krijgt en gunt hem de magische ervaring.

Samen met Stadsprins Pascal de 1e, adjudant Diederik en zijn eigen adjudant Cas, is Juul er helemaal klaar voor. Hij verheugt zich op alles, maar vooral op een Limburg vierend carnaval, waarbij hij hoopt, dat de jeugd de skischoenen aan de wilgen hangt en al feestend de dagen, omgeven door een vriendelijke massa, doorkomt. Want carnaval is feest, liefde, warmte, vriendschappen en veel gezelligheid.

Met de kreet Limburg doe bis e mulke weed! Verovert Juul II de harten van velen. Jong en oud zal met veel plezier meewerken om samen met jeugdprins Juul II al hossend en zingend het meest liefdevolle carnavalsseizoen van 2019 te mogen beleven. Alaaf!

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno