Mike Bisschops klopt vader Paul Bisschops in onderling oefenduel

Vlak voor de herstart van de competitie in het nieuwe jaar worden de nodige oefenduels gespeeld. Hedenmiddag speelde RKHBS een dergelijke oefenpot bij Vaesrade. Deze wedstrijd was speciaal aangezien Paul Bisschops trainer is bij Vaesrade en zoon Mike Bisschops trainer bij RKHBS, waardoor zij voor het eerst tegenover elkaar stonden als eindverantwoordelijken bij hun club. Vorig seizoen stonden beide teams in 4B, maar sinds dit seizoen strijdt Vaesrade voor de punten in 4A. Na een heel goede start volgde een dip waardoor er geknokt moet worden om niet in degradatie problemen te geraken. Bij RKHBS een omgekeerd beeld. Een moeilijke start, maar in de laatste 3 wedstrijden voor de winterstop 3 overwinningen.
Vanmiddag in Vaesrade was RKHBS de bovenliggende partij, maar vergat dat met name in de eerste helft in de score tot uitdrukking te brengen. Wel kwam de ploeg van Bisschops junior al snel aan de leiding. Jeffrey Sloote snoepte de bal af van een verdediger in de 16 meter en speelde Yarin Meessen aan. Die had geen moeite de goalie te passeren en scoorde de 0-1 na 3 minuten spelen.

RKHBS behield een veldoverwicht, maar kwam niet tot grote kansen. In de 25ste minuut soleerde de midmid van de thuisploeg langs een aantal tegenstanders, en ging over het been van Tomyen van Lierop binnen de beruchte lijnen. De scheids van dienst zag er geen pingel in tot teleurstelling van Vaesrade. RKHBS bleef aandringen en de tweede goal leek alleen een kwestie van tijd. Bram Bemelmans probeerde het een aantal keren van afstand, en even later werd Yarin Meessen weer door de opkomende Jeffrey Sloote bediend. Deze keer stuitte hij echter, vrij voor de goal, op de doelman van Vaesrade. Zo gingen beide kletsnat geregende ploegen rusten met de 0-1 stand op het scorebord.

In de tweede helft kwam RKHBS weer snel tot scoren. Joei Ferdinandus kreeg de bal van Jesper Schings, en speelde de diepgaande Rick Hambuckers aan. Deze kapte op de 5 meter de bal af, en werd vastgehouden door zijn directe tegenspeler, waarna de bal terecht op de stip ging. Yarin Meessen liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot overtuigend raak. Daarna kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd en ging het spel op en neer, nadat er aan beide zijden verschillende spelers waren gewisseld. Behalve twee gevaarlijke uitbraken over de rechterflank waarbij de rechtshalf van Vaesrade zijn snelheid uitbuitte en twee maal vrij voor Toine Diederen opdook maar eerst over schoot en even later naast, kon de thuisploeg RKHBS goalie Toine Diederen niet verontrusten. Yarin Meessen stuurde Jesper Schings diep, waarna deze fraai afronde, echter deze derde treffer werd geannuleerd vanwege vermeend buitenspel.

Hierdoor eindigde deze nuttige oefenpot in een 0-2 overwinning voor RKHBS en trainer Mike Bisschops junior, waarna senior zich een waardig verliezer toonde en de gasten een hapje aanbood na afloop in de kantine. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt waarna het gezellig toeven was in de kantine van vv Vaesrade. Voor beide ploegen volgende week heel veel succes bij de herstart van de competitie.