Hoofdmenu

FC HOENSBROEK WINT 9e EDITIE WINTERCUP


FC Hoensbroek is winnaar geworden van de FC Hoensbroek Wintercup 2019. In de finale werd 3e klasser Alfa Sport met 4-2 verslagen.

Op de vrijdag werden de halve finales afgewerkt. Hierin trof FC Hoensbroek 3e klasser Wijnandia. Hoensbroek nam in de 1e helft een geflatteerde 2-0 voorsprong. In de 2e helft liep het uiteindelijk eenvoudig uit naar een 4-1 overwinning. In de andere halve finale tussen Alfa Sport en Schaesberg nam Alfa Sport een verrassende 1-0 voorsprong. Nog voor de thee repareerde Schaesberg de schade tot 1-1. Na rust werd er door beide partijen niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. Deze werden uiteindelijk net iets beter genomen door Alfa Sport, die zich daarmee plaatste voor de finale op zondag.

In de finale wedstrijd kwam FC Hoensbroek al snel op een 2-0 voorsprong. Vlak voor de thee was er de aansluitingstreffer van Alfa Sport. In de 2e helft ging de ploeg uit Oirsbeek verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar werden diverse kansen om zeep geholpen. Toch was een kwartier voor tijd de 2-2 een feit. Maar echt lang genieten kon Alfa Sport niet, want niet veel later was er weer de voorsprong voor Hoensbroek. Vlak voor tijd kwam er aan alle onzekerheid een einde en werd de eindstand door Hoensbroek op 4-2 bepaald en bleef de Wintercup 2019 in eigen huis.

In de kleine finale was Schaesberg een maatje te groot voor Wijnandia(4-0).

Tot speler van het toernooi werd Hoensbroek-speler Lars Knibbeler uitgeroepen.

ArchiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno