Hoofdmenu

Ilse De Lange tweede headliner ParkCity Live

Ilse De Lange is de tweede publiektrekker op Parkcity Live in Heerlen. De altijd positieve en energieke Twentse countryzangeres begeestert met haar zang en gitaarspel al twee decennia de massa’s. Ook mondiaal, getuige de achttien platina platen aan de muur van haar huis in countryhoofdstad Nashville én haar rol in een Amerikaanse hitserie.

Knetterhard werken heeft zich voor haar uitbetaald in iets tastbaars: ze kon een huis kopen in Nashville de plek waar ze in 1997 als zoals ze zegt toen nog een tikje bleue twintiger haar eerste plaats opnam. Ze zou nog vaak terugkeren naar Nashville om te werken en liedjes te schrijven. Dat doet de bevlogen en enthousiasmerende zangeres ook in haar eigen beroemde Ilse de LangeWisseloord muziekstudio’s in Hilversum, waar zangeres Ilse DeLange een eigen domein heeft.

In een haar jonge jeugdjaren playbackte ze graag. Eerst Toon Hermans’ Wat ruist er door het struikgewas, gekleed in mijn vaders trouwpak. Later Eddy Christiani’s Ik stuur jou een boeketje rode rozen. In een klas vol Madonna-fans koos ze opmerkelijk genoeg voor countrymuziek.  Via een oud cassettebandje dat ze van een kennis, raakte ze helemaal in de ban de melancholische zang, de gevoelige teksten en de muziek die schuurde. Talentenjachten brachten haar op gemoedelijke countryavonden waarbij gegeten werd aan lange tafels. Sinds haar achtste werd ze gedreven door het plezier dat zingen en gitaarspelen dat haar op die memorabele plekken had gebracht. Countrymuziek is voor Ilse de Lange uitgegroeid tot een levenselixer een onuitroeibaar bacil, waarmee ze ook graag anderen besmet. Het Parkcity Live Festival vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni. De ticketverkoop start zaterdag aanstaande.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno