Hoofdmenu

KVC Oranje hervat tegen WDZ

Het kalenderjaar 2018 ligt achter ons. De eerste trainingsactiviteiten in het nieuwe jaar eveneens. Sportieve successen en teleurstellingen zijn rond de kerstdagen en de jaarwisseling uitgebreid de revue gepasseerd. Het leven ook, met al zijn fraaie en minder mooie kanten. Nu proberen we weer met z’n allen vooruit te kijken, nog altijd een goed streven. Wie weet welk moois ons te wachten staat. Laten we ons maar weer verrassen.

Het kriebelt ook al weer bij de voetballiefhebbers. Ook al kan Engels en Spaans voetbal nog zo mooi zijn, niets is beter dan je eigen clubje weer in actie zien in wedstrijden die om de spreekwoordelijke worst gaan. Zo’n duel staat voor zondag 20 januari geprogrammeerd aan de Voorterstraat in Bleijerheide voor de aanhangers van KVC Oranje en WDZ. KVC Oranje is de nog ongeslagen koploper,  WDZ neemt, samen met Voerendaal, de tweede plek in op de ranglijst van 4B. Een wedstrijd om van te watertanden, zo lijkt het, in ieder geval op voorhand.

Net als nu deden beide teams ook vorig seizoen mee om de prijzen. De onderlinge ontmoetingen eindigden beide keren in een gelijkspel. In Bocholtz werd het 1-1, de return eindigde in 3-3. Beide duels kunnen zonder meer als aantrekkelijk en zelfs spectaculair worden bestempeld. Dat belooft veel goeds voor zondag, te meer omdat de selecties van Paul van Putten (KVC Oranje) en WDZ (Rene Kupper) weinig mutaties hebben ondergaan en beide oefenmeester plegen te gaan voor attractief voetbal.

Dat laatste blijkt ook wel uit de cijfers. WDZ scoorde tot nu toe 21 keer, KVC Oranje vond maar liefst 35 keer het vijandelijke net. Het aantal tegendoelpunten is aan beide zijden beperkt. WDZ heeft er 12 tegen in 12 duels, de ploeg van Paul van Putten, oranje-wit stond pas 5 tegentreffers toe in net zo veel ontmoetingen.

KVC Oranje is, zoals vermeld, de ongeslagen koploper. WDZ volgt, samen met Voerendaal op 10 punten. KVC Oranje heeft uitgesproken voor de titel te willen gaan en ligt tot nu toe op koers. Als WDZ de ploeg van Van Putten uit Kerkrade uit die koers wil krijgen, dan kan, zo lijkt het, voor de mannen uit Bocholtz uitsluitend een overwinning uitkomst bieden. Alleen dan immers wordt de achterstand verkleind. Rene Kupper zal zijn team ongetwijfeld met die doelstellig het veld op sturen, zodat KVC Oranje voor het eerst dit seizoen pootje kan worden gelicht. KVC Oranje beseft dit uiteraard en zal er alles aan doen om het streven van de zwart-witten uit Bocholtz te dwarsbomen. Eén houvast heeft het team van Paul van Putten: WDZ is niet de eerste die probeert oranje-wit de eerste nederlaag toe te brengen. Alle pogingen tot nu toe bleken ijdel. Een overwinning overigens van oranje-wit zou het verschil tussen beide teams, in de ogen van velen, onoverbrugbaar maken.

Wat er ook van zij, het kan haast niet anders of er staat ons een wedstrijd te wachten die bol staat van de spanning en, naar het zich laat aanzien, van de nodige boeiende momenten. Een aanrader dus om te bezoeken, deze topper. KVC Oranje en WDZ heten u in ieder geval graag welkom, komende zondag om 14.30. Plaats van handeling: Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade. Voor warme hapjes tegen de kou kunt u uiteraard terecht in de KVC-kantine, waar de mensen achter de bar u graag voorzien van al het nodige.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno