Hoofdmenu

De derby tussen Schaesberg en Bekkerveld blijft onbeslist


De eerste competitiewedstrijd na de winterstop was meteen een erg belangrijke wedstrijd. Voor zowel Schaesberg als voor Bekkerveld, stond er nogal wat op het spel. Beide ploegen hadden vooraf evenveel punten verzamelt, al had Bekkerveld wel al één wedstrijd meer gespeeld. Winnen zou aanhaken betekenen bij de middenmoot, verliezen zou afhaken betekenen. Het werd uiteindelijk geen van beide, met een 1-1 eindstand.

Schaesberg begon op het eigen (kunstgras)veld agressief en Bekkerveld had moeite om in hun spel te komen. Het eerste kwartier was dan ook in het voordeel van de thuisploeg, zonder daarbij direct heel gevaarlijk te worden. Het was Bekkerveld dat na een kwartier spelen bijna gevaarlijk werd, maar Kaïn Bours was net op tijd zijn goal uit om een diepe bal te onderscheppen. In de 22e minuut was daar de eerste echte kans voor Schaesberg, een voorzet van Cliff Pötgens werd overgekopt door Noah Ngodici.

Even later stond de snelle Lars Vincken van Bekkerveld, oog in oog met Kaïn, maar zijn inzet rolde gelukkig voor Schaesberg naast het doel. Qua veldspel waren beide ploegen wel aan elkaar gewaagd, maar oogde Bekkerveld wel iets gevaarlijker in de uitbraken. Er werd aardig gevoetbald door Schaesberg tot net over de middenlijn, maar er werd te weinig afgedwongen om tot grote kansen te komen. Bekkerveld scoorde wel één keer voor rust, door een zeldzame blunder van onze normaal gesproken betrouwbare goalie. Kaïn liet de bal die rustig aan kwam rollen, door zijn handen en benen heen glippen, waarna het voor Vincken een koud kunstje was om de bal binnen te tikken, 0-1.  

In de rust werden vooral de keuzes op de helft van de tegenstander nog eens aangestipt. Er moest meer lef en overtuiging getoond worden door onze voorwaartse. Schaesberg is de tweede helft dan ook op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Het creëerde een handvol kansjes, zonder daarbij groots te spelen.  De risico`s die er genomen werden in aanvallend op zich, zorgde ook voor ruimte voor Bekkerveld. Zij speelden dit voor ons gelukkig niet goed uit en zo bleven we in de wedstrijd.

Een smet op de wedstrijd is het opstootje tussen Demsey Dowson en Dennis Scholly,  beide heren konden hierdoor vroegtijdig inrukken met een rode kaart. De ruimtes werden hierdoor nog groter op het veld en het kon beide kanten op gaan in deze fase. Vijf minuten voor tijd werd alle geleverde arbeid van Schaesberg dan toch nog beloond, het was Bryan Schachtschneider die recht door het centrum de 1-2 combinatie aan ging met nieuweling Jordi Baur. Alleen voor de keeper hield hij zijn hoofd koel en lepelde hij de bal over de keeper van Bekkerveld, 1-1.

Hierdoor kon Schaesberg toch als morele winnaar van het veld afstappen, omdat het lange tijd tegen een achterstand aankeek. Heel veel schieten beiden Limburgse ploegen er niet mee op, maar elk punt is meegenomen in de strijd om handhaving in de 1e klasse.

Volgende week wacht voor Schaesberg de uitwedstrijd tegen Veritas, de promovendus heeft 3 punten meer. Kortom wederom een belangrijke wedstrijd, waarin Schaesberg mede door het gelijke spel van vandaag, opnieuw de kans gaat krijgen om proberen aan te haken bij de middenmoot.

Teks VV Schaesberg en Foto’s®Parkstad Actueel/Tom de Cock

voor meer foto’s klik op deze link.