Hoofdmenu

Gulpen-Wittem presenteert beweeggids voor senioren


Senioren maken vrijblijvend kennis met sport- en cultuuraanbod in hun gemeente

Gisteren werd in de Hoeskamer in Partij het eerste exemplaar van de beweeggids voor senioren uitgedeeld door wethouder Guido Houben. Deze gids heeft als doel het behouden en verbeteren van de vitaliteit van senioren in Gulpen-Wittem.

De gids staat vol sportieve, culturele en sociale activiteiten van lokale verenigingen, stichtingen en instellingen. Senioren kunnen kennis maken met het grote aanbod in de gemeente en vrijblijvend een keer meedoen door zich aan te melden.

Gids

De gidsen zijn vanaf maandag 28 januari op centrale punten in elke dorpskern in Gulpen-Wittem verkrijgbaar waaronder bij lokale supermarkten, huisartsenpraktijken en de bibliotheek. Een overzicht van alle afhaallocaties vindt u op www.gulpen-wittem.nl > Nieuws > Gulpen-Wittem presenteert beweeggids voor senioren. Raadpleeg alle activiteiten binnenkort ook op www.gulpenwittembeweegt.nl.

Doe mee!

Wethouder Houben draagt het project een warm hart toe. Hij moedigt ouderen aan om in beweging te komen en kennis te maken met het aanbod: “Het is voor uw eigen welzijn belangrijk om in beweging te blijven. Juist als u wat ouder wordt. Fit en vitaal zijn, én dat zo lang mogelijk blijven, dat is waar we samen met u naar streven.” Ook wethouder van der Kleij is enthousiast over het project en vult aan “Sociale initiatieven dragen niet alleen een steentje bij aan uw gezondheid, ze kunnen ook zorgen voor nieuwe contacten!”

Sport en cultuurimpuls

Een gezonde leefstijl is belangrijk. Veel stichtingen, verenigingen en instellingen in Gulpen-Wittem zetten zich daar dagelijks, en met succes, voor in. De gemeente heeft deze partijen benaderd en uitgenodigd om deel te nemen aan het project Sport en Cultuurimpuls. 31 partijen doen mee en meer dan 55 activiteiten zijn aangemeld voor de gids. Neem bij vragen of voor meer informatie contact op met de gemeente Gulpen-Wittem via info@gulpen-wittem.nl of bel 14 043.

Foto’s Al Rekko