Het Alzheimercafé Parkstad Limburg in Heerlen organiseert een informatieavond over Geriatrische fysiotherapie en valpreventie voor thuiswonende mensen met dementie.

Datum: dinsdag 12 februari

Tijdstip: inloop vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het programma.

Locatie: recreatiezaal van het Zorgcentrum Tobias, Piet Malherbestraat 2, Heerlen

Voldoende bewegen is belangrijk en goed voor mensen en zeker ook voor ouderen en mensen met dementie. Bij ouderen kan door omstandigheden, zoals een val, het moeilijk zijn om soepel en goed te bewegen. Door een val kan de angst voor herhaling leiden tot minder bewegen, terwijl voldoende bewegen juist de kans op vallen en ernstig letsel vermindert. Het is goed om val risico’s door valpreventie zoveel mogelijk weg te nemen. Echter, alle risico’s weg nemen is niet mogelijk.

De geriatrische fysiotherapie kan gepaste adviezen en behandelingen geven aan ouderen met bewegingsproblemen. Dit is zeker ook van belang voor mensen met dementie die thuis wonen. Het juiste advies en behandeling kan bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en kan ook de mantelzorger helpen. Daarnaast moeten wij ons realiseren dat elke persoon anders is en dat andere adviezen en behandelingen nodig kunnen zijn om met de bewegingsproblemen om te gaan. Een kant en klare oplossing is niet steeds voorhanden, maar een goede samenwerking tussen de mensen met dementie, mantelzorgers en professionals kan wel helpen.

Margo Brouwer en Nick van Laar (Fysiotherapeuten) zullen deze avond ingaan op fysiotherapie en valpreventie bij thuiswonende mensen met dementie.

U bent van harte welkom. Aanmelden is niet noodzakelijk en zoals altijd zijn de entree, koffie en thee gratis. Omstreeks 21.30 uur sluiten we de avond af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Thijs Peeters tel. 045-5416248, of ons secretariaat: Leon Pieters Quaedvlieglaan 13, 6371 HA Landgraaf, tel. +31(0)613365008

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie