Introdans brengt de Nederlandse première van Pure in een ode aan Sidi Larbi Cherkaoui!

,

Introdans brengt in een ode aan Sidi Larbi Cherkaoui de Nederlandse première van Pure! Op dinsdag 26 februari presenteert Introdans met Leve Larbi in Theater Kerkrade drie werken van de internationaal toonaangevende Vlaams-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Naast Loin (2005) en Orbo Novo (2015) bevat het programma de Nederlandse première van Pure. Cherkaoui heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat op heel persoonlijke en eigenwijze manier uiteenlopende culturen en hun tradities onderzoekt en bevraagt. Cherkaoui slaagt er als geen ander in om beladen thema’s als anders-zijn, collectiviteit, de zoektocht naar identiteit, geloof en verlangen in indrukwekkende verhalen te vatten.

Introdans is er bijzonder trots op dat het – als enig Nederlands gezelschap – drie van Cherkaoui ’s choreografieën mag uitvoeren. Loin is een dans over de afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat mensen bindt. Orbo Novo is geïnspireerd op gevoelens van vrijheid, opsluiting, verbinding en eenzaamheid opgeroepen door Larbi’s confrontatie met ‘de nieuwe wereld’ en haar ongelofelijke energie. Pure is een lyrisch, virtuoos duet over zuiverheid en reiniging.

Reserveren

Kaarten voor de voorstelling kunnen bestelt worden via www.parkstadlimburgtheatersheerlen.nl of via de Kassa & Informatie ban PLT Heerlen, tel: 045 – 571 66 07.
 

Geef een reactie