Ricardo Snijders wint ook zestiende profpartij

Ricardo Snijders regerend Nederlands kampioen zwaargewicht heeft ook zijn zestiende profgevecht gewonnen. De profbokser uit Heerlerheide versloeg in zaal De Obelisk Vaals de Georgier Soso Abuladze op punten: 60-54.

Met 15 overwinningen ,waaronder vijf KO zeges in zijn laatste vijf partijen stapte de Heerlense zwaargewicht, als duidelijke favoriet in de ring. De conduite staat van Soso Abuladze dertien overwinningen, waaronder 9 KO’s, dertien nederlagen, waaronder 5 KO ’s en een draw was immers beduidend minder imposant.

Daarbij had de beduidend grotere Snijders ook nog het voordeel van zijn langere reach. Na een sterke explosieve start maakte de Heerlense vuistvechter echter de fout om zijn tegenstander ietwat te onderschatten. Snijders liet zich te veel verleiden tot een lijf-aan- lijfgevecht. En daar zinde Abaladze op. De Georgiër bleek een gevaarlijke klant, die gaandeweg enkele keren doorkwam met een rechtse of linkse swing. Het duel mondde uit in een slijtageslag. Door een sterke zesde en laatste ronde trok Snijders uiteindelijk toch aan het langste einde.

Met dank voor de foto’s Ron Moolenaar

Geef een reactie