De wedstrijd tussen SVME en UOW ’02 was de enige wedstrijd in de 3e klasse A die niet werd afgelast. De wedstrijd vond plaats op een super goed bespeelbare grasmat op Sportpark Ir. Mirland te Eijsden. UOW ’02 miste door een blessure in de verdediging Daniel Karsten. UOW ‘02 was ook niet in staat om het sterke SVME met name in de 2e helft echte weerstand te bieden. Als een tegenstander sterker is en betere spelers heeft, dan moet je als team in ieder geval keihard  werken en vooral in balbezit simpel proberen te voetballen, want dan kan je het de tegenstander nog moeilijk maken.

SVME was weliswaar in deze wedstrijd de bovenliggende partij, maar er waren zeker in de  1e helft kansen voor UOW ’02. In de laatste fase van de 1e helft waren een drietal goede kansen niet besteed aan Daan Dela Haye en Michel Briels. SVME lukte het uiteindelijk om in de 43e minuut in de laatste aanval van de 1e helft de 1-0 te scoren. Dominico Bruzzese wist na goed doorzetten uit een onmogelijke hoek vanaf de achterlijn keeper Sandro Arruvaino te verschalken.

In de 2e helft was SVME duidelijk sterker en tevens in staat via hun snelle spitsen diverse goede kansen te creëren. Sandro Aruvaimno hield door goed keeperswerk zijn doel echter voorlopig schoon. In de 60e minuut en de 70e minuut was er echter geen houden meer aan. Het was weer Domenico Bruzzese en even later Dylan Brabant die de 2-0 en de 3-0 scoorden. In de 85e minuut scoorde Finn Vranken de 4-0 en dat was een beauty. Hij schoot van zeker 20 meter op doel en de bal zeilde onhoudbaar voor Sandro Aruvaino via de onderkant van de lat in de driehoek. Dit was tevens de eindstand.

Na de wedstrijd was trainer Wim Zagar duidelijk in zijn analyse: “SVME gaat met dit sterke team in de rest van de competitie zeker nog meedoen voor een hoge klassering in de 3e klasse A”. Aan de trainers  nu de moeilijke taak om hun team voldoende voor te bereiden op de komende wedstrijden met als doel toch weer eens wat punten bij elkaar  te sprokkelen.

Wij wensen het UOW ‘02 team en de Technische Staf voor komende zondag in de moeilijke wedstrijd bij Centrum Boys  in ieder geval heel veel succes.