Hoofdmenu

Zwart-wit versus oranje-wit

Komende zondag wordt er waarschijnlijk weer gevoetbald in de vierde klasse B. Afgelopen weekend ging slechts één duel door, tussen SV Brunssum en SV Geuldal. Sneeuw verhinderde het doorgaan van veel andere wedstrijden in die klasse en overigens ook in andere klassen van het amateurvoetbal. Als de voorspellingen ons niet misleiden, kunnen komende zondag meer wedstrijden worden gespeeld. In Eys staat het duel geprogrammeerd tussen het laag geklasseerde Zwart Wit’19 en de trotse en ongeslagen koploper KVC Oranje uit Kerkrade. Zwart-wit versus oranje-wit dus.

Eerder dit seizoen, in Kerkrade, won KVC Oranje, met het kleinst mogelijke verschil. Het werd 1-0, na een redelijke gelijkopgaande confrontatie. Matchwinnaar toen was Mel Angerer, die na een kluts voor de enige treffer tekende. Dat was dus in Kerkrade, waar KVC Oranje vorig seizoen met 2-0 aan het langste eind trok. In Eys, op sportpark Hanzon, thuishaven van Zwart Wit’19, is een ander beeld te zien. Afgelopen seizoen werd het 0-0, doelman Rick Janssen van de ploeg uit Eys keepte toen vooral in de slotfase werelds, twee jaar eerder wonnen de zwart-witten afgetekend met 3-0. In die laatste voetbaljaargang, waarin KVC Oranje uit de vierde klasse degradeerde, won Zwart Wit’19 ook in Bleijerheide met 3-0.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst, voor geen van beide ploegen. Dit los van het feit dat die resultaten in de onderlinge confrontaties toch al weinig aanknopingspunten bieden voor een zinnige voorspelling voor zondag. Maar gewaarschuwd zal KVC Oranje natuurlijk wel zijn. Het mag dan zo zijn dat de formatie van trainer Paul van Putten op basis van de ranglijst favoriet is, zekerheid biedt dat niet. Bovendien zullen de mannen uit Eys alle zeilen willen bijzetten om boven de degradatiestreep te blijven. Men zal in Eys vooral ook voor de vierde klasse behouden willen blijven, omdat in de club in september zich, net als KVC Oranje, eeuweling mag noemen. Bij zo’n feest past natuurlijk geen degradatie. KVC Oranje daarentegen wil niets minder dan het kampioenschap. In 13 duels werd slechts één keer gelijkgespeeld. Alle andere ontmoetingen leverden de volle buit op.

Beide teams zullen dus vol gaan voor een driepunter. Genoeg ingrediënten voor een spannende pot voetbal, zou je zo denken. Het moet uiteraard altijd weer blijken of dat ook gebeurt. Geen sport immers is zo onvoorspelbaar als voetbal. Als de weergoden ons welgezind zijn, weten we zondag rond half vijf meer.  Zwart Wit’19 en KVC Oranje heten u graag welkom, zondag om 14.30 op sportpark Hanzon in Eys, waar scheidsrechter Flip Kok als arbiter zal fungeren.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »