Hoofdmenu

Opgaande lijn zichtbaar bij Weltania

In een door flinke regenbuien geteisterde wedstrijd verloor Weltania 1 met 3 – 1 bij Wijnandia

Beide trainers bestempelden de wedstrijd vooraf als cruciaal. Een overwinning van Wijnandia zou de clubs in punten op gelijke hoogte brengen, een zege van Weltania betekende een grotere marge naar de onderste regionen.

In een aftastende beginfase bleef Wijnandia geduldig wachten tot Weltania in de opbouw de middellijn was gepasseerd. Dan werd flinke druk op de bal gezet om vervolgens met een counter onze verdediging te testen. Dat lukte in de 20ste minuut. Een voorzet van Bart Dieteren werd door Timo van Gils onhoudbaar ingekopt. In de voorgaande wedstrijden tegen BMR en RVU kon de draad na zo’n tegendoelpunt niet meer worden opgepakt. Dit keer was dat anders. De combinaties liepen vlugger en de durf was er weer om al op de helft van de tegenpartij te storen. Dat leidde na een half uur tot de verdiende gelijkmaker van Job Grooten. Ook in het laatste kwartier van de eerste helft bleef Weltania de bovenliggende partij. Twee geplaatste ballen van Mason van der Wal gingen helaas net langs de verkeerde kant van de paal en een schot van Sjors van Velzen ging rakelings over. Het spel gaf echter voldoende vertrouwen voor de tweede helft.

Die helft startte onder een stevige regenbui waarbij Wijnandia de wind letterlijk en figuurlijk vol in de rug had. Al in de eerste minuut leidde dat tot de 2 -1 door een kopbal van Coen Cremers. Tegen de wind in liepen de combinaties van Weltania minder snel en het agressieve storen van de tegenstander leidde voor ons tot veel afgebroken aanvallen. Een ziedend schot van Moreno Drijver ging net naast maar tot meer echte kansen leidde het optische overwicht niet. Ook niet toen de aanval nog werd versterkt door invalbeurten van Sebastiaan van Middegaal en Jasper Dohmen.

Aan de andere kant ontstonden wel gevaarlijke situaties door de ruimte die noodgedwongen moest worden weggegeven. Eén van de kansen werd door Justin Winkens omgezet in de 3 – 1 en Wijnandia gooide de wedstrijd daarna in het slot. Vermeldenswaard is nog dat Bob Vrösch na ruim twee jaren weer zijn rentree maakte in het team. Omdat ook Jop Waltmans deze week weer is teruggekeerd van zijn buitenlandse stage, is de selectie in de breedte weer beter op peil.

Helaas dus geen punten vandaag, maar het spelbeeld biedt wel weer uitzicht op betere resultaten.

Foto’s: Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.(Volgend nieuwsbericht) »