RKHBS- Rood Groen LVC ’01  1-1

Op waarschijnlijk een van de natste dagen van het huidige jaar moest Rood Groen aantreden tegen een zeer lastige opponent RKHBS. Deze ploeg die in de top drie thuis hoort was het seizoen zwak begonnen maar is de laatste tijd weer succesvol bezig. Behalve de harde regen waaide het ook nog stormachtig over het veld. RKHBS had in  de eerste helft de wind mee en had mede daardoor ook het initiatief.

Rood Groen probeerde er wel uit te komen maar dat lukte slechts incidenteel. In de 30ste minuut kreeg Rood Groen al een duidelijke waarschuwing toen RKHBS de lat raakte. In de 35ste minuut was het echt raak toen een voorzet van rechts tussen de Rood Groen verdedigers viel en de RKHBS spits de bal kon binnen koppen.

Na deze op dat moment verdiende 1-0 begon Rood Groen wel meer tegengas te geven en werden ook enkele kleine kansen gecreëerd die echter niet benut werden. Met een 1-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. In de 2e helft toen Rood Groen de straffe wind mee had creëerde men ook een veldoverwicht waarbij RKHBS zich meer en meer moest beperken tot counters.

In de 55ste minuut kreeg Rood Groen speler Jelle Teheux zijn 2e gele kaart en moest Rood Groen met 10 man de gelijkmaker zien te maken. Of men bij RKHBS dacht dat het tegen 10 man makkelijker zou zijn of dat Rood Groen een tandje bijzette weten we niet maar Rood Groen begon er in te geloven dat een goed resultaat nog mogelijk was en drukte RKHBS steeds verder achteruit. Beiden partijen kregen nog enkele kleine en ook grote kansen maar ondanks dat stond het in de 89ste minuut nog steeds 1-0 voor RKHBS. Toen de bal bij RKHBS slecht werd uitverdedigd en Scott van Delden de bal naar Kevin Savelberg doorkopte, deze met een mooie schaar de verdediger van RKHBS uit positie bracht en de bal hard op goal schoot, ging deze, via het been van de verdediger, met een mooie curve over de keeper heen en in de goal viel had Rood Groen alsnog het verdiende punt te pakken.

Toen de scheidsrechter enkele minuten later met een 1-1 stand affloot konden beide ploegen 1 punt bijschrijven en daar kon iedereen, eigenlijk, wel mee leven.