In deze carnavalstijd horen we vaker de klanken van Kartoesj door de boxen knallen met hun lied Code Geal Code Rood waarin wordt gezongen ‘Windkrach 8 wuurd verwach’. Af en toe leek het alsof die windkracht vandaag ook aanwezig was in de uitwedstrijd bij Kerkrade West. De eerste helft hadden we de wind vol tegen en dat hielp ons niet echt.

We kregen wel een goede kans na een actie van Kjell over rechts maar Paul schoot zijn voorzet over het doel. Verder speelden we dramatisch, waren overal te laat, te slap in de duels en weinig ideeën. De thuisploeg ging fel op zoek naar resultaat en een door de wind gepakte voorzet vloog over Sander heen, die daarvoor al enkele goede ballen had gepakt, in ’t doel. Even later kreeg de thuisploeg zelfs een penalty na een half aangeschoten bal. Sander stond echter op z’n post en kon de slap ingeschoten bal stoppen. Dit gaf ons gelukkig de kans om ons in de tweede helft te herpakken. Gesteund door de wind in de rug ging dit gelijk goed.

Direct na rust schoot de rechtsback, die de doeltrappen nam omdat de keeper ook de zestien niet uitkwam vanwege de orkaanwind, de doeltrap in de voeten van Paul en die gaf op Michel. Hij schoot langs de keeper maar een verdediger liep nog goed in de weg en keerde de inzet. Het was wel de aanzet voor een periode waarin we de overhand hadden. We kwamen ook verdiend op gelijke hoogte. Kjell nam slim snel de vrije trap en gaf een perfecte assist op Michel die in 1 keer de bal in de lange hoek achter de doelman kon prikken. 1-1. Niet veel later kregen we een goede kans op de voorsprong. Paul stak op Michel, die gaf voor op Kjell maar zijn inzet werd over getikt door de keeper.

Hierna zakten we weer wat weg en werd het weer iets beter. Sander moest weer enkele keren handelend optreden maar was kansloos op een omhaal van de spits nadat een paar man van ons onder de bal door gingen. We probeerden het nog maar verloren steeds meer de grip op de partij waardoor deze eindigde in een 2-1 nederlaag. Volgende week Eikenderveld.