Hoofdmenu

Een ongelukkige nederlaag voor Schaesberg in de thuiswedstrijd tegen Susteren


Onder stormachtige weersomstandigheden, was het vandaag moeilijk om tot heel goed voetbal te komen. Voorafgaand aan het duel was duidelijk dat de ploeg die vandaag wint, aanhaakt bij de grote middenmoot. Automatisch zou de verliezer van dit duel afhaken en hiermee in een lastig pakket terecht komen. Na afloop van het duel waren de druiven extra zuur voor Schaesberg, omdat er veel meer had ingezeten vandaag.

De eerste helft had Schaesberg moeite om tegen de wind in te spelen. De wind zorgde ervoor dat we veel doeltrappen moesten nemen in de eerste helft, waarbij de bal vaak gevangen werd door de wind en het lastig was om ons onder de druk van Susteren uit te voetballen. Susteren was in het eerste bedrijf een paar keer gevaarlijk geworden. Het middenveld en de 2e ballen werden net iets vaker gewonnen door Susteren. Zelf werden we voor rust 2 x gevaarlijk, maar waren we in de passing en in de eindfase vaak nog wat slordig. Met een brilstand werd het kleedlokaal opgezocht.

Schaesberg kwam flitsend uit de startblokken in de tweede helft. De rollen waren nu volledig omgedraaid, Susteren stond met de rug tegen de muur en het leek een kwestie van tijd tot we op voorsprong zouden komen. Zo zag Erik Erps een kopbal worden weggewerkt door een verdediger van Susteren. Jordi Baur zag zijn schot net over de goal verdwijnen. Toen vervolgens Ronald Geuskens alleen op de keeper af ging, sprong de bank van Schaesberg al op. Maar zijn lobje over de doelman, miste precisie en vloog over de goal. Even later was het Timo Regtop die zijn kopbal bijna scoorde, na een strakke voorzet van Tom Hoogervorst, belandde de bal op de lat.

Met nog een kwartier te spelen kwam Susteren voor het eerst gevaarlijk over de middenlijn heen, waarbij Kai Bours en de paal redding moesten brengen. Een waarschuwing voor Schaesberg zou je zeggen. Maar helaas bleef het daar niet bij, 7 minuten voor tijd scoort Susteren tegen de verhouding in, uit een counter de 0-1. Een voorzet wordt vanaf de achterlijn op school geschoten en Erik Erps wilt de bal wegwerken, hij heeft daarbij de pech dat de bal in de eigen goal beland. Het doelpunt komt gelet op het spelbeeld in de 2e helft als een mokerslag binnen.

Maar met nog enkele minuten te spelen, probeert Schaesberg alsnog de gelijkmaker te forceren. Er komen nog 3 kansen voor Schaesberg, maar ook deze worden jammerlijk niet benut. Een onnodige nederlaag waardoor we verder achteropraken, mede door de overwinning van Venlosche Boys, staan we momenteel op de nacompetitieplek. Daar hebben we dit seizoen nog niet gestaan en daar willen we weer zo snel mogelijk weg zien te komen. Met het spel van de 2e helft vandaag tegen Susteren, moet dit mogelijk zijn en met nog 13 wedstrijden te spelen is de strijd uiteraard nog lang niet gestreden.

Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen EHC uit Hoensbroek en zullen we ons proberen te revancheren van de nederlaag, die eerder dit seizoen werd geleden tegen EHC.

Tekst VV Schaesberg en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno