Hoofdmenu

Parkeerdruk leidt tot onveilige situaties

Parkeergedrag leidt vaak tot onveilige situaties. 

Niet voor niets is het een terugkerend item bij wijkschouwen. Daarvoor is niet altijd een panklare oplossing te bedenken. Wethouder Wiel Schleijpen: “Veel wijken zijn dertig, veertig jaar oud of nog ouder. Gebouwd in een periode waarin ieder gezin hooguit één auto had. Nu moeten we in diezelfde wijk minstens het dubbele aantal auto’s kwijt. Het is een gegeven dat een gezamenlijke aanpak vraagt. Het gaat hier niet alleen om inrichting van de openbare ruimte, maar ook om gedrag.”

In woonwijken waar de parkeerdruk hoog is, staan auto’s vaak hinderlijk geparkeerd. Zo hinderlijk zelf dat hulpdiensten amper of niet meer door kunnen rijden. Ook burgemeester Richard de Boer vraagt aandacht voor dat probleem: “Stel nou dat er brand uit breekt in de straat. Of iemand raakt onwel en de ambulance moet verderop zijn. Hoe denkt u dat de hulpdiensten met wat grotere voertuigen dan de gemiddelde personenauto langs deze auto’s komen? De enige oplossing is wellicht omrijden! En dat kan kostbare minuten schelen.” Dus geef hulpdiensten de ruimte. Parkeer zo, dat hulpverlenersvoertuigen er altijd door kunnen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is plaat.php