GROENE STER KRIJGT IFC OP BEZOEK IN HEERLERHEIDE

Komende zondag is de competitie in de hoofdklasse B aanbeland bij de 20e speeldag. Groene Ster treedt dan op het eigen sportpark Pronsebroek aan tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Na de in extremis behaalde driepunter (0-2) bij RKAVV zal het voor de groen-witten zaak zijn om door te pakken in de laatste twee duels voor de carnaval.

De hoofdklasse B blijft een mooie competitie. Na speelronde 19 waren er al zes (!) verschillende koplopers en niet geheel toevallig de ploegen die nu de top zes vormen. Papendorp werd eind oktober uit de competitie gehaald waardoor nu om de week een ploeg vrij is en een aantal speeldagen brachten afgelastingen (natuurgras) met zich mee waardoor niet alle ploegen op een gelijk aantal wedstrijden staan. Ook in de onderste regionen sprokkelen de ploegen de puntjes, waardoor na elke speeldag weer vol belangstelling wordt uitgekeken naar de uitslagen.

IFC vertoeft op een 10e plek in de hoofdklasse B en kent een mindere start van 2019. De ploeg van hoofdtrainer Virgil Breetveld, de oud-prof van onder meer Feyenoord, Excelsior en Dordrecht’90, bleef in de eerste vier duels van het nieuwe jaar met lege handen achter. Achtereenvolgens Baronie, Alphense Boys, Minor en Leonidas bleken te sterk met de doelcijfers in die vier wedstrijden van 4 voor en 18 tegen. Het zal duidelijk zijn dat IFC op bezoek bij Groene Ster het tij zal willen keren en gebrand aan de aftrap zal verschijnen voor een goed resultaat.

Voortborduren op de winstpartij bij RKAVV zal voor Groene Ster het devies zijn om ook tegen IFC kans te maken op een goed eindresultaat. Het treffen in Leidschendam toonde nog maar eens aan dat het lastig voetballen is tegen ploegen in de onderste regionen. Met veel inzet bleef Groene Ster echter geloof houden en kreeg daarvoor de beloning in de slotminuten. Hoofdtrainer Maurice Verbunt zal er deze week weer op gehamerd hebben om gedurende 90 minuten geen moment te verslappen. Als daarbij het vereiste niveau wordt behaald, is al gebleken dat Groene Ster van elke tegenstander in de hoofdklasse B kan winnen. Tegen IFC kan Groene Ster een passend vervolg geven aan de eerste driepunter van 2019. De laatste twee thuisduels van Groene Ster tegen IFC staan in de boeken als de grootste seizoenszeges. Vorig seizoen pakte Groene Ster op eigen veld flink uit door IFC met 5-1 terug te wijzen in een puike pot voetbal met fantastische doelpunten. In seizoen 2016-2017 werd het 4-0 voor de groen-witten.

De aftrap bij het duel Groene Ster – IFC wordt verricht door prins Ivo I (Ivo Wijnen), onze speaker en dit jaar de trotse jubileumprins bij CV De Bokkeriejesj.

Wij nodigen alle leden van Groene Ster van harte uit om de hoofdmacht komende zondag als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

Foto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

Geef een reactie