Nadat we vorige week op de natste dag van het jaar moesten spelen, was het nu de 1e officiële lentedag van 2019 en Rood Groen moest aantreden tegen Abdissenbosch. Hoewel de uitwedstrijd met liefst 0-6 hadden gewonnen werd wilde dat niet zeggen dat het nu weer zo gemakkelijk zou gaan. Tenslotte was het wel datzelfde Abdissenbosch dat als enige ploeg punten van de ongenaakbare koploper KVC Oranje had gepakt.

De wedstrijd was amper 30 seconden oud toen Rood Groen al bijna tegen en achterstand aankeek. Een te zachte terug speelbal op de Rood Groen keeper werd onderschept door een spits van Abdissenbosch die de bal, gelukkig voor Rood Groen, in het zijnet schoof. Daarna pakte Rood Groen wel het initiatief maar moest het bedacht blijven op de counter van Abdissenbosch. Enkele keren toen het bijna fout dreigde te gaan voor Rood Groen kon Youri Pietersma, als laatste man, nog net tijdig ingrijpen en zo een achterstand voor Rood Groen voorkomen.

Toen de Abdissenbosch de opkomende Nigel Bougard alle vrijheid liet om uit te halen en hij vanaf een meter of 20 de bal in de kruising schoot had Rood Groen toch zijn gewenste 1-0 voorsprong te pakken. In de rest van de 1e helft bleef het spelbeeld gelijk, een sterker Rood Groen dat alle (goede) kansen miste en een counterend Abdissenbosch. Toen de gasten in de 40ste minuut een vrije trap kregen en deze in de 16 meter gooide verzuimde de Rood Groen verdediging adequaat in te grijpen met als gevolg dat de 1-1 werd binnen geprikt.

Dit werd ook de ruststand. In de 2e helft drukte Rood Groen de tegenstander steeds verder achteruit en het aantal counters was zeer beperkt en ook niet meer gevaarlijk. Toen Abdissenbosch tussen de 55ste en 72ste minuut drie rechtstreekse rode kaarten pakte was de wedstrijd wel gespeeld alleen was de stand nog steeds 1-1. In de 63ste minuut wist Rood Groen weer de voorsprong te pakken toen Quentin Redelinghaus een corner mooi inkopte en de 2-1 op het bord bracht. In de laatste 25 minuten mag Rood Groen het zich kwalijk nemen dat, ondanks een ruim numeriek overwicht, men geen uitgespeelde kansen kon creëren.

Dat er in de 90ste minuut nog een penalty voor Rood Groen volgde, die door Scott van Delden werd benut was slechts voor de statistiek van belang. De punten bleven in Lemiers maar dat was ook het enige positieve van vandaag. Gauw vergeten en volgende week op bezoek bij sv Geuldal en ook daar proberen en goed resultaat neer te zetten.