Een lastige uitwedstrijd tegen de koploper stond er op het programma. Een derby die van oudsher altijd voor de nodige spektakel zorgt. Op een lastig te bespelen veld, was het EHC dat hier in het begin van de wedstrijd iets beter mee omging. Het spelbeeld was behoorlijk slordig en balverlies van Schaesberg bracht EHC een paar keer in stelling. Echter buiten wat afstandsschoten, werd er verdedigend goed ingegrepen.

Schaesberg nam het initiatief na zo`n 20 minuten wat meer over en kon zich een aantal keer goed onder de druk uitvoetballen. Ook wij kwamen meerdere keren in kansrijke positie, echter in de eindfase zijn we helaas niet dodelijk genoeg. De voorzetten en schoten op doel waren onvoldoende en dus leek de 1ste helft naar een 0-0 ruststand te gaan. Echter 7 minuten voor rust scoort EHC dan toch de 1-0, een voorzet werd voorbij de 2e paal teruggelegd en van dichtbij binnen getikt.

Schaesberg moest de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Tot grote kansen kwamen beide ploegen echter niet in het eerste deel van de 2e helft. Tot het moment dat een speler van EHC de bal eerst tussen zijn benen klemt, de bal met de hand meeneemt om vervolgens zonder fluitsignaal te mogen doorgaan. Uit deze voortzetting valt de 2-0 voor EHC. Nog geen 3 minuten valt gelijk de 3-0 en is de wedstrijd beslist.

Schaesberg is even aangeslagen, maar pakt de draad daarna weer op en gaat op zoek naar eerherstel. Die komt er ook in de 75e minuut, een schitterende aanval werd mooi binnengekopt door Jordi Baur. De treffer wordt echter afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Als de grensrechter dan na de wedstrijd met ongepaste trots verteld dat het geen buitenspel was, voelt dat uiteraard niet fijn en is Jordi hiermee zijn 1e doelpunt voor Schaesberg onterecht ontnomen. Het had de wedstrijd waarschijnlijk niet meer laten kantelen, maar de uitslag wel wat dragelijker gemaakt.

Er is geknokt voor een goed resultaat, echter bleek EHC vandaag een maatje te groot. Volgende week moeten er 3 punten worden gepakt in de belangrijke uitwedstrijd tegen Venlosche Boys.