Hoofdmenu

Schaesberg speelt 11:11 / 11:10 / 12:10


In de tweede topper van direct na de winterstop hebben de Schaesberg vrouwen een prima gelijkspel behaald.  (eigenlijk zelf de overwinning).

Vooraf was alleen een overwinning goed genoeg maar achteraf moeten we concluderen dat er niet meer dan een gelijkspel in zat.

De start van de wedstrijd was gelijkwaardig zoals die eigenlijk ook de hele wedstrijd zou blijven.  Beide ploegen prikten elkaar zonder echt te bijten. Toch kwam Schaesberg al vroeg op voorsprong. 0-1. Jess kwam vanaf rechts de 16 m binnen en passeerde twee tegenstanders. Op het moment van afwerking kwam Boukje erbij en samen zorgden ze voor de 0-1.  Daarna kreeg Schaesberg het lastig en dan vooral omdat het haar eigen organisatie niet op orde had en kreeg.  Ook de voorhoede wilde de altijd broodnodige “vuile meters ” niet maken waardoor er teveel ruimte lag voor Fortuna om te voetballen. Dit resulteerde in kleine kansje en twee keer een bal op lat.

Vlak voor rust had Schaesberg bijna de score verdubbeld. Sylvana ronde een voorzet prima af maar de bal ging net over het doel.

Na rust veranderde de wedstrijd compleet van beleving. En dat lag niet aan beide ploegen.  Maar aan de dienstdoende scheidsrechter die het tijd vond om alle aandacht op zichzelf te gaan vestigen.

Schaesberg had nu de zaken beter voor elkaar. Organisatie stond   goed en de ruimte die Fortuna eerst had was nu weg.  De vrouwen schakelde een tandje bij in de duels en in het vuile werk en ziedaar men kreeg grip op de wedstrijd.  Daarom was de  teleurstelling ook groot dat wederom een afstand schot ver in kruis belande. 1-1.

Dat was zo’n beetje de laatste actie dat Schaesberg 11:11 speelde.  jess Weijers werd er met rood afgestuurd nadat   ze  bij het terug veroveren van de bal te hard in greep volgens de scheids.  Zo stond Schaesberg dus met 11:10 op het veld.  En zoals ook zo vaak was het 10-tal zeker niet de mindere op het veld.

Een prima aanval van Schaesberg bracht de onverzettelijke Vera in het 16 meter gebied. En daar werd zij door keepster te val gebracht. Zeker geen zware overtreding maar een strafschop was op zijn plaats geweest.  Zonder ook maar te kijken wat gebeurde liet de best man doorspelen en uit de counter maakte Fortuna de 2-1.  Tja het lag er nu toch wel heel dik bovenop.  Eerder in de wedstrijd waar alle twijfel gevallen in het voordeel uitgevallen van Fortuna.  We speelden dus niet meer tegen alleen Fortuna. We  hadden er nog een tegenstander bij.  Toch bleven de vrouwen nu knokken voor het resultaat. En daar kwam de terechte gelijkmaker.  Opnieuw Vera die doorzette in de 16 meter en die een tegenstander omspeelde en raak schoot. 2-2.  Opvallend was dat de scheidsrechter opeens alle twijfelgevallen in het voordeel van Schaesberg liet uitvallen.

In de eindfase van de wedstrijd was het Schaesberg dat middels hoekschoppen en vrije trappen nog het dicht in de buurt kwam van het doel.

Sterker nog in de allerlaatste minuut kreeg Schaesberg een vrije trap ruim van het doel.  Lois schoot de bal heel hard over de grond op het doel. De keepster hield de bal tegen met de voet maar de bal draaide toch het doel in.  Ze wist de bal  alsnog te pakken maar wel achter de lijn.  Maar ondanks zijn goede positie op dat moment was hij niet in staat om waar te nemen dat de bal dus over de lijn was.  Dan weet je als ploeg dat er waarschijnlijk niet meer inzit.  En dus wederom een gelijkspel.

Archief Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)