Er viel zondag niks te halen op de Dem. Een terechte 5-0 overwinning op RKHBS…en eerlijk gezegd had het wel 8-0 mogen zijn. We vieren vandaag de eerste lente-zondag en de eerste thuisoverwinning van onze Blauw-Witte mannen. De eerste 10 minuten waren onwennig, onze basis-elf had moeite met de lange ballen van RKHBS.

De tegenstander kwam 2 keer gevaarlijk door, maar met 2 “Puik(e)” reddingen hield onze invaldoelman zijn doel schoon. Dit waren cruciale reddingen en ons team kwam beter in de wedstrijd. Hoog pressie gecombineerd met agressief spel leidde tot een eerste doelpunt van ons. 1-0, gescoord door wie anders dan Milan Hameleers uit een penalty. De tegenstander was murw geslagen en kon een 2e tegentreffer incasseren. Met een mooi geplaatst schot werd Arsalan Haydary eindelijk beloond! De 3-0 mocht er ook wezen : Een ingestudeerde vrije trap werd fraai afgemaakt door Jean Mbunga. De 2e helft kende 2 gezichten, met een riante 3-0 voorsprong was de druk eraf en dat zag je ook terug in het spel.

Echter kwamen we niet in de problemen. RKHBS kwam met 10 man te staan na een 2e gele kaart van één van de verdedigers en er werd een 2e penalty aan ons toegekend, maar helaas faalde Milan Hameleers van de stip. De 4-0 werd door Yassin Eladem gescoord uit een afstandsschot, de 5-0 door Soleman Haydary na een knappe combinatie met Milan Hameleers. Vandaag geen pech, geen onterecht verlies, eindelijk de 3 punten weer. Een collectieve prestatie van staf tot spelers tot wisselspelers tot het publiek. Petje af mannen!