Hoofdmenu

FIKSE NEDERLAAG VOOR FC HOENSBROEK

 

 

 

FC Hoensbroek 1 – Scharn 1: 1-6(1-3)

Scoreverloop: 9e min. 0-1 Guy Went, 13e min. 0-2 Keanu Stallinga-Bastian, 26e min. 0-3 Guillermo Kroon, 40e min. 1-3 Jaimy Dreessen, 63e min. 1-4 Felix Goossens, 76e min. 1-5 Testimony Odetola-Benjamin en 77e min. 1-6 Guillermo Kroon(pen.)

FC Hoensbroek liep tegen het Maastrichtse Scharn tegen een zware 1-6 nederlaag aan. Na 25 minuten spelen leek de wedstrijd al gespeeld. De formatie van René Smeets keek toen al tegen een 0-3 achterstand aan.

Al binnen 10 minuten kwamen de gasten op voorsprong. Guy Went werd geen strobreed in de weg gelegd en zorgde met een bekeken schuiver voor de 0-1. Een paar minuten later zag Scharn-verdediger Roel Slijpen zijn geplaatste vrije trap op de paal belanden. Niet veel later stond alsnog de 0-2 op het scorebord. Op prima aangeven van Lars van Winssen was het Keanu Stallinga-Bastian die de trekker overhaalde.  Het matig acterende FC Hoensbroek kon er maar weinig tegenover zetten. Halverwege de 1e helft was er het eerste wapenfeitje voor FC Hoensbroek via Bas Coenen, die zijn schot naast zag gaan. Aan de overkant was het in de 26e minuut wel weer prijs. Nu was het de beurt aan Guillermo Kroon, die zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Opeens leek de thuisploeg wakker geschud. Zo zag Jaimy Dreessen zijn vrije kopbal van dichtbij over gaan. Toch was diezelfde Dreessen vijf minuten later wel succesvol. Een snelle tegenstoot via Noah Ruijters werd door de jonge  spits koeltjes binnen gewerkt: 1-3. In blessuretijd had zowaar de 2-3 op het scorebord moeten staan. Maar een dot van een kop kans was niet aan Noah Ruijters besteed.

Wie nu dacht dat Hoensbroek na de thee uit een ander vaatje zou gaan tappen, kwam bedrogen uit. Zo moest doelman Bart Knarren tot tweemaal toe redden op inzetten van Keanu Stallinga-Bastian. In de 63e minuut moest Knarren uiteindelijk wederom capituleren. Felix Goossens kon wel erg simpel de 1-4 binnen koppen. Namens Hoensbroek was Jason Schaepkens  twee minuten later ook dicht bij een treffer. Maar zijn kopbal ging slechts naast. Een kwartier voor tijd gooide Scharn het duel definitief op slot. Amper koud in het veld was het invaller Testimony Odetola-Benjamin, die voor de 1-5 zorgde. Een minuut later was zelfs de 1-6 een feit. Guillermo Kroon ging wel erg opzichtig naar de grond. Voor scheidsrechter Slavenburg een reden om de bal op de stip te leggen. Voor Kroon de uitgelezen mogelijkheid  om voor zijn 2e van de avond  te zorgen.

Een wedstrijd om snel te vergeten voor FC Hoensbroek. De ploeg zal snel moeten beseffen, dat in de strijd tegen degradatie soms uit en ander vaatje getapt dient te worden. Dat de ploeg ook anders kan acteren, heeft het dit seizoen meerdere malen laten zien. Nu een weekje carnaval vieren om vervolgens tegen Sportclub 25 de draad wederom weer zien op te pakken.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno