Met in Voerendaal de herenzitting op de planning op zondag en in Eys was de Zwart Wit revue op zaterdagavond waarbij men op zondag niet al te fit zou zijn, werd onderling afgesproken de wedstrijd te verplaatsen naar zaterdagmiddag 15 uur.

Het voorjaarszonnetje en de supporters waren aanwezig dus op naar een goed resultaat. We begonnen goed, kwamen veel op hun helft en creërden enkele halve kansen. Onze schoten waren echter niet hard of zuiver genoeg, met de beste poging van Paul die werd gekeerd. Kjell schoot nog een bal tegen een hand aan en werd bijna ontdaan van zijn shirt, maar de scheids wilde niks weten van een penalty. De thuisploeg zag 1 doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel maar scoorde vlak voor rust bij de tweede kans met een kopbal uit een inworp.

Na rust gingen we op zoek naar de gelijkmaker en kregen gelijk een paar aardige kansen waaronder een schot van Michel die niet goed kon afdrukken en enkele ballen naast van Alain. In de omschakeling werd er een overtreding gemaakt op Paul maar de scheids liet doorspelen en uit de counter werd de 2-0 gemaakt. We kwamen wel terug in de wedstrijd toen Michel via de lat raak kopte na een bal in de box van Bas. Helaas was ’t niet veel later alweer raak aan de overzijde toen we andermaal niet goed stonden in de omschakeling.

Met de 3-1 achterstand gingen we toch op zoek naar goals maar dat bleek toch lastig tegen de stugge defensie van de thuisploeg. In de laatste minuut werkte Ron een corner van Kjell over de doellijn, maar verder dan 3-2 kwamen we niet. Met de gestaakte wedstrijd tegen Eikenderveld buiten beschouwing gelaten zijn we nog altijd op zoek naar een echte driepunter in 2019.

Hopelijk 10 maart uit bij Abdissenbosch meer succes.