Hoofdmenu

Briljante (65 jarige) bruidspaar Vandenberg in Heerlerheide Adriane Keulen, locoburgemeester, feliciteerde namens gemeente Heerlen

Het is geen alledaagse gebeurtenis als er een 65 jarig huwelijk, ook wel aangeduid als een briljante echtverbinding, plaats vindt. In Heerlerheide, om precies te zijn op de Hei Grindelweg 33 (t.o. sportpark Pronsebroek en thuishaven van amateur hoofdklasse voetbalvereniging RKSV Groene Ster), is dit wel het geval.

Hier wonen immers de bijna 90 jarige Otto Vandeberg en zijn 86 jarige echtgenote Jetty Vandeberg-Clemens. Gelukkig beidde nog in goede gezondheid. Het is vanuit de gemeente vanzelfsprekend dat, bij een dergelijke gebeurtenis, zoals o.m. een 65 jarig huwelijk, niet onopgemerkt voorbij gaat. Integendeel zelfs, want of de burgemeester zelf en bij diens verhindering een wethouder in de functie van locoburgemeester gaat dan namens de gemeente het betrokken echtpaar persoonlijk de felicitaties overbrengen. Uiteraard ook inclusief overhandiging van een prachtig boeket bloemen.

Zo ook afgelopen donderdag 28 februari, en dus nog voor de carnavalsactiviteiten toen (buurt)-wethouder Adriane Keulen (OPH), als locoburgemeester, op bezoek ging bij echtpaar Vandeberg. Op haar verzoek was ook redactie ParkstadActueel hierbij aanwezig. De ontvangst door echtpaar Vandeberg was allerhartelijks en tekenend voor de gastvrijheid van dit echtpaar. De gasten lieten zich dan de koffie en (feest)-taart lekker smaken.

Het werd vervolgens een ongedwongen leuk gesprek met een caleidoscoop van wetenswaardigheden uit het verleden en heden. Hiertoe werd veelal het woord gevoerd door “bruidegom” Otto, terwijl “bruid” Jetty af en toe woordelijk aanvulling deed. Overigens is Otto Vandeberg afkomstig uit Treebeek en Jetty uit Merkelbeek/Douvergenhout. Hun verliefdheid voor elkaar ontstond zelfs in Merkelbeek. Ze hebben samen 3 kinderen, 2 zonen,1 dochter en zijn trots op hun enige kleinkind. Locoburgemeester Adriane Keulen wist op haar eigen vertrouwde wijze het gesprek met een aantal kundige vragen levendig te houden. Deze kundigheid siert Adriane Keulen op bijzondere wijze. De gebezigde aanduiding dat het toch zo mooi is om oud te worden, was zeker tot tevredenheid van echtpaar Vandeberg.

Overigens had en heeft Otto Vandeberg een druk leven, zowel op sociaal, maatschappelijk en cultureel gebied. Mijnwerker op de vroegere Staatsmijn Emma (dicht bij zijn ouderlijk huis in Treebeek) is hij nimmer geweest. Zijn vader wilde dat niet hebben. Dus koos Otto voor een andere beroepsbesogne. Dientengevolge was hij dan ook vele jaren werkzaam als gemeenteambtenaar en bekleedde zelfs de functie van directeur sportzaken. Op verenigings- en cultuurgebied was hij heel lang betrokken bij KWV De Heidebloem en is als vicevoorzitter nog actief bij Heemkundevereniging Heerlerheide. In vroegere jaren schreef hij zelfs nogal wat media- en buutteksten en trad zelfs op in de overbekende vroegere gezellige Hedsjer avonden. Kegelen en tennis was en is nog steeds zijn passie.

Jetty Vandeberg vond en vindt haar bezigheden in borduren, haken en vooral prachtige kleurrijke mutsen breien voor Gambia. “Na twee avonden bij de televisie is een muts klaar”, liet ze u redacteur weten en…natuurlijk ook even “showen”. Locoburgemeester Adriane Keulen was hier enorm van onder de indruk. Maar ook haar huishoudelijke taken verricht Jetty met de nodige zorg. Kortom, voor dit briljante in huwelijkstrouw zijnde echtpaar kan hen alleen een groot chapeau toebedeeld worden. Ook namens locoburgemeester Adriane Keulen van harte proficiat en dat ze nog lang samen van elkaar mogen genieten. Daar sluit ParkstadActueel zich graag bij aan. Uiteraard zal binnen de familie het briljante feest nog volop in de schijnwerpers staan.

Foto Parkstad Actueel/ Callie Steijaert(Volgend nieuwsbericht) »