Lezing: Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid

 

In deze interessante lezing (georganiseerd door Bibliotheek Brunssum) neemt  Drs. Marc  Roth je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Hij organiseert reizen naar Noord-Korea, waarvan een groot gedeelte nog altijd niet te bezoeken is.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.
Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt zich dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid. En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?


In deze lezing geeft Marc een inkijkje in ‘s werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’.
De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk met de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.

Waar: Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum
Wanneer: donderdag  11 april van 19.00 tot 21.00 u.
Voor meer info en (verplicht) aanmelden: www.bibliotheekbrunssum.nl (via het blokje ‘Agenda’), tel. 045-4007560 of bij de klantenbalie van de bibliotheek.

Foto’s Bibliotheek Brunssum

Geef een reactie