Hoofdmenu

Wind maakt voetbal onmogelijk bij Sporting Heerlen – Weltania

Op een stormachtige zondag mocht Weltania op bezoek bij koploper Sporting Heerlen. Van een echte wedstrijd is echter nooit sprake geweest omdat de wind allesbepalend was.

Vooraf had Pascal Stofberg het nodige puzzelwerk verricht om tot een representatief team te komen. Mason van de Wal liep woensdag op de training een scheurtje op in de enkelband en Willem Bindels lag met koorts in bed. Met Frank Teerling, Justin Haas, Ron Okonski en Radwan Ayadi zat meer dan de helft van het team in de ziekenboeg. Toch stond er weer een volwaardig elftal dat de strijd tegen de favoriet met verve aan ging.

De eerste helft stond de wind vol in onze rug. Dat was niet zonder meer een voordeel want hoe zacht een pass ook werd gegeven, de bal was nauwelijks te belopen en werd regelmatig door de wind over de achterlijn geblazen. Sporting probeerde opbouwend ons doel te bereiken maar door de wind lukte dat nauwelijks en konden hun combinaties goed worden onderschept. Lars Meens moest één maal echt redden toen Dylano van Dijk alleen op hem af ging. Als een volleerd verdediger schoof hij ruim buiten het strafschopgebied de bal met een sliding van diens voet. Aan de andere zijde was ook slechts één wapenfeit te constateren: een schot van Sjors van Velzen kon door doelman Moureau met moeite tot hoekschop worden verwerkt.

In de tweede helft verwachtten we naast de stormachtige wind ook een naar voren stormende tegenstander. Maar ook die had daarbij last van de te harde wind. Combinaties eindigden vaak achter de achterlijn en schoten verdwenen naast het doel. Meest in het oog springend: een ingooi van Moreno Drijver, ter hoogte van de 16 meter lijn en naar voren gericht, werd onderschept door de wind, verdween met een grote boog over de achterlijn en leverde Sporting een hoekschop op.

Het leek er lang op dat onze vechtlust beloond zou worden met een puntje. Bijna waren we zelfs op voorsprong gekomen toen Sporting bij het uitverdedigen de bal tegen Sebastiaan aan schoot maar de kaatsende bal miste het doel op een halve meter.

Halverwege de tweede helft kwamen we met 10 spelers. Niels Vroomen hield een doorgebroken speler vast en kreeg daarvoor rood. En vijf minuten later viel de 1 – 0 via Dylano van Dijk. Daarmee was de wedstrijd gelopen. Dat kort voor tijd ook nog de 2 – 0 viel was alleen nog voor de statistieken.

De omstandigheden waren te bepalend voor een correcte wedstrijd. Langs de lijn werd het verhaal van Guus Simons nog in herinnering geroepen: hij scoorde als doelman onder soortgelijke omstandigheden (in de vorige eeuw (:-) met een verre uittrap. Of de wedstrijd destijds gewonnen werd, was niet meer relevant………

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.