Hoofdmenu

Schoonmaakestafette van 11 maart tot 15 april

 

 

Ruim 1800 leerlingen aan de slag

voor een schone omgeving

 

 

Van maandag 11 maart tot en met maandag 15 april wordt de zevende editie gehouden van de schoonmaakestafette. Dit jaar doen ruim 1800 kinderen mee van 26 verschillende basisscholen. Met dit initiatief sluit Heerlen aan bij de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart.

 

Wethouder Charles Claessens heeft vanmorgen het officiële startsein gegeven bij basisschool de Schakel. Daar heeft hij de ‘gouden grijper’ overhandigd. Dat is het estafettestokje dat van de ene school aan de andere wordt overgedragen.

Tijdens de estafette gaan scholieren aan de slag, de gemeente zorgt voor de materialen die daarvoor nodig zijn. Afvalknijpers, werkhandschoenen, veiligheidshesjes en vuilniszakken worden uitgereikt door Pancras de Leeuw, de mascotte van Heerlen Schoon. De gemeente zorgt er ook voor dat het ingezamelde afval wordt afgevoerd.