Hoofdmenu

KSV Simson Landgraaf viert 60-jarig bestaansfeest en highlight kampioenschap in de Oberliga met een receptie 

 

 

Zaterdag 16 maart a.s. viert Limburgs toonaangevende worstelvereniging KSV Simson Landgraaf haar 60-jarig bestaansfeest alsook nogmaals het memorabele kampioenschap in de Oberliga van afgelopen seizoen. De receptie in sporthal De Baneberg start om 19.30.

KSV Simson Landgraaf werd 28 september 1958 opgericht door enkele leden van de worstelafdeling van Prins Hendrik. Omdat deze worstelaars zich niet volwaardig behandeld voelden door hun veren vereniging besloten om zelf een worstelvereniging op te starten. Enkele namen van worstelaars van het eerste uur: Umberto en Louis Mestrini ,Karl Heinz, Wiel en Piet Snijders, Ton van de Wouw (Kars), Joep van de Berg, Wim Brentjes, Pierre Wolters, Leo Opgenhaffen en Frans Bloemer. Van deze illustere worstelaars hoopt Simson er zaterdag nog vijf te mogen begroeten.

KSV Simson werd tien keer kampioen van Nederland. Toen het aantal worstelverenigingen in Nederland sterk verminderde besloot KSV Simson om over te stappen naar de Duitse NRW-Liga. In 2006 startte Simson in de Landesliga. De Landgravenaren werden meteen kampioen en promoveerden naar Verbandsliga, later volgde ook promotie naar de Oberliga, de hoogste amateurklasse onder de professionele eerste en tweede Bundesliga. Afgelopen seizoen viel alles op zijn plek en werd KSV Simson Meister (kampioen) in de NRW Oberliga. Het hoogst haalbare voor een niet-Duits team in de Duitse worstelcompetitie.

Foto KSV Simson(Volgend nieuwsbericht) »