Hoofdmenu

Hattrick voor Willem Bindels

https://www.oypo.nl/72BCE1BB7810EA27

Weltania 1 behaalde in de thuiswedstrijd tegen Walram de eerste overwinning van dit kalenderjaar.

Met dank aan het kunstgras, kon deze middag ondanks de veelvuldige regen van de afgelopen week, worden afgetrapt voor de 17e competitiewedstrijd van dit seizoen.

Het belang van de wedstrijd was groot want de magere resultaten van de afgelopen maanden hadden voor een daling op de ranglijst gezorgd. Personele problemen in de selectie zorgden er voor dat Roel Brouwers aan de aftrap stond. En op de bank nam met Stephan ’t Hart een andere speler van Weltania 3 plaats.

De start kon niet beter. Na de eerste aftastende duels zorgde Simon Eurlings na 5 minuten voor de 1 – 0 door een hoekschop van Sander Theunissen fraai binnen te koppen. Wat volgde was een van beide zijden niet hoogstaande partij waarbij Walram optisch het betere spel had. Weltania leek in elk duel net een halve meter te laat te komen. Tot gevaarlijke situaties voor het doel kwam het echter niet. Tot de 25ste minuut toen Enzo Voorjans op links doorzette en zijn schuiver via Weltania benen in de lange hoek zag belanden: 1 – 1. Weltania kreeg via Sjors van Velzen en Sander Theunissen twee uitgelezen mogelijkheden om weer op voorsprong te komen maar die werd door goed keeperswerk verhinderd. Aan de andere zijde had Lars Meens een katachtige redding nodig op een kopbal van Enzo Voorjans. De voorsprong kwam er voor de gasten wel toen Mike Willems in de laatste minuut van de eerste helft met een vrije trap binnen schoot.

In de tweede helft tapte Weltania uit een ander vaatje. Vanaf de eerste minuut werd druk gezet en dat werd één minuut later al beloond toen een kopbal van Willem Bindels doel trof. Dat lukte hem ook 10 minuten later toen Walram de bal na een hoekschop niet voldoende kreeg weggewerkt en hij de bal vanaf vijf meter in de kruising kon jagen. En weer tien minuten daarna voltooide hij zijn hattrick met het mooiste doelpunt: een snoekduik achter de verdediging na een indraaiende vrije schop. In het tweede gedeelde van de tweede helft werden nog wat speldenprikjes uitgedeeld maar konden beide teams geen echte kansen meer creëren. Het gevolg: de eerste overwinning van Weltania in het kalenderjaar 2019 en drie belangrijke punten waardoor de marge op de nacompetitieplaatsen iets werd verruimd.https://www.oypo.nl/72BCE1BB7810EA27

Met nog een kwartier op de klok bracht Pascal Stofberg nog Stefan ’t Hart in het veld die daarmee op 48-jarige leeftijd zijn debuut maakte op Weltania 1. En dat is na een profcarrière bij Roda JC en VVV toch een kers op de taart!

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.