Hockeysters van HC Nova dames 1 zijn niet te stoppen

Afgelopen vrijdag mochten we weer aantreden in de Silvercup tegen Basko dames 1. Nadat we 1-4 achter stonden, wisten we ons terug te knokken en alsnog met 7-5 te winnen door middel van shootouts.

Vandaag mochten we afreizen naar de nummer 2 van de competitie, Drunen dames 1. Aangezien daar nog niemand had gewonnen en er een zandveld op ons wachtten, wisten we dat het een lastige wedstrijd zou worden. Het was natuurlijk belangrijk voor ons om onze eerste plek te behouden en dus 3 punten mee naar huis te nemen.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden veel balbezit. We speelden rustig de bal rond en wachtten tot er een gaatje viel in de aanval. Uiteindelijk wist Noa een mooie bal te geven op Esmee, die rustig bleef en hem af gaf aan Kaja die hem zo erin kon tikken. 1-0! Drunen probeerde flink te drukken op onze verdediging, maar die bleven rustig rond spelen. Drunen kreeg op een gegeven moment veel strafcorners, die mede door goed keeperswerk van Fabienne, er allemaal werden uitgehouden. Uiteindelijk wisten we vlak voor rust nog de 2-0 te scoren naar aanleiding van een strafcorner die Noa er prima in sloeg.

In de rust gaf Paul aan dat het goed ging en we, ook mentaal, een goed spelletje speelden. Na de rust sloeg het weer om en kwam er een harde hagel- en regenbui over ons heen. Halverwege de tweede helft wist Yanou de bal te onderscheppen en sloeg ze hem, met haar fantastische backhand (ze kan het dus wel), het doel in. 3-0! Drunen probeerde nog wat terug te doen en wist zelfs een strafbal te creëeren, maar die hield Fabienne tegen! In de laatste seconde scoorde Drunen nog een strafcorner en uiteindelijk gingen we met 3 punten het veld af.

Al met al een heel mooi puntenweekend voor ons. Komende week gaan we hard trainen om volgende week thuis weer te knallen tegen Nuenen dames 1. We kunnen jullie support goed gebruiken, dus hopelijk tot dan langs de lijn!