UOW’02 verliest vanmiddag twee keer bij Hellas in Klimmen!!

Op een alweer koude en af en toe natte dag op sportpark Schrub in Klimmen was UOW ’02 vandaag twee keer de verliezende partij. Om 13.15 uur speelden  twee  JO 09 teams van beide clubs een voorwedstrijd. Een heel  leuk en goed initiatief van beide Jeugdafdelingen om aandacht te schenken aan de jongste jeugd. Deze voorwedstrijd tussen beide teams beloofde al niet veel goeds voor de hoofdwedstrijd van de 1e teams later op de middag. Bij rust van de jeugdwedstrijd had UOW ’02 een mooie en verdiende voorsprong van 0-2 door fraaie doelpunten van Siem Wassen na een prima corner van Ties Nievelstein en even later trof een afstandsschot van eigen helft van Ties Nievelstein doel 0-2.

Na de rust was Hellas het betere team en door goed keeperswerk van Luuk Berends en een flinke portie geluk bleef het nog even 0-2.  Toen Hellas toch de 1-2 maakte, was er geen houden meer aan. Binnen enkele minuten stond het 4-2 voor Hellas en ondanks twee mooie treffers van Rens Ritzen won Hellas deze wedstrijd met 6-4. De jeugdleiders van beide teams  waren tevreden over het initiatief en de spelertjes hebben een hele mooie middag gehad.  Een positieve en geslaagde middag om de jeugd meer bij de wedstrijden van het 1e team te betrekken.

Voor aanvang van de wedstrijd tussen Hellas 1 en UOW ’02 1 werd ter nagedachtenis aan het deze week overleden UOW ’02 Bestuurs- en Erelid Harrij Heijnen  één minuut stilte in acht genomen. Harrij bedankt voor je jarenlange inzet.

En dan de wedstrijd. Hellas domineerde onder aanvoering van Edwin Hermans op het middenveld al heel snel de wedstrijd. De aanvallers Rob Dormans , Reno Baggen en later Roel Snellings verschenen regelmatig gevaarlijk voor het UOW ’02 doel. Goed keeperswerk van Sandro Aruvaino hield UOW ’02 vooralsnog in de wedstrijd. In de 20e minuut was het echter toch raak. Een strak genomen corner van Jeroen Oostindie werd fraai door Reno Baggen met het hoofd in de lange  hoek gedeponeerd 1-0.  Dit was tevens de ruststand en geen onoverbrugbare achterstand, dus bleef UOW ’02 nog in de wedstrijd. In elke wedstrijd krijg je wel een kansje om zelf te scoren.

In de tweede helft was een vrije trap van ca. 20 meter, na een overtreding op Daan Dela  Haije, een kolfje naar de hand voor aanvoerder Rob Schneider. Zijn goed genomen vrije trap had zeker een beter lot verdiend, maar ging jammer genoeg voor UOW ’02 aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. Roel Snellings, die zojuist was ingevallen, zette in de 67e minuut goed door en zijn assist werd in het 5 meter gebied door Rob Dormans eenvoudig binnengeschoten 2-0. UOW ’02  wisselde nog aanvallend met Bruce Rutjens voor verdediger Rob Schneider en kreeg ook nog enkele mogelijkheden voor een beter resultaat. Zo werd o.a. een kopbal van Pim Theunissen door een Hellas verdediger van de doellijn gehaald.

Ook in de 2e helft was goed keeperswerk van Sandro Aruvaino er debet aan dat UOW ’02 nog lang in de wedstrijd bleef. In de 85e minuut was ook hij echter kansloos na een inzet van weer Rob Dormans, die het laatste tikje verzorgde in een scrimmage voor het UOW ’02 doel en zo de eindstand op 3-0 bepaalde.

Zondag 24 maart speelt UOW ‘02 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Leonidas en krijgt het een nieuwe kans om de punten eens in eigen huis te houden. Kom op mannen, als team kun je meer als je denkt. Laat de kop niet hangen, maar zet er de schouders samen onder en dan lukt dat zeker. Veel succes!!!