Hoofdmenu

FC HOENSBROEK PAKT EEN VERDIEND PUNT BIJ DE STER

 

 

 

De Ster 1 – FC Hoensbroek 1: 1-1(0-0)

Scoreverloop: 58e min. 0-1 Dennie de Vries(pen.) en 72e min. 1-1 Boyd Stoffels.

FC Hoensbroek behaalde verrassend een gelijkspel bij nummer twee De Ster. Op basis van de getoonde inzet was het punt ook meer als verdiend.

Vooraf waren beide trainers duidelijk in hun voorbeschouwing. Jean Maas(De Ster): Het verschil met koploper BSV Limburgia is dusdanig groot, dat het kampioenschap een moeilijk verhaal zal gaan worden. Een periodetitel, of plek 2 op de ranglijst geeft recht op nacompetitie. Daar gaan wij nu vol voor, dus een overwinning vanmiddag is een pree. Collega Rene Smeets(FC Hoensbroek): Als wij vandaag met een positief resultaat huiswaarts keren, zien wij dit als bonuspunten. We zullen tegen onze directe concurrenten voor degradatie de punten moeten behalen. Het gat met de veilige plek is nog steeds overbrugbaar. We blijven strijdbaar.

Maar het waren de gastheren uit Stein, die de woorden van hun trainer goed in hun oren hadden geknoopt. De Maas-equipe kwam ontketend uit de startblokken. Zo moest Hoensbroek-doelman Bart Knarren al na 2 minuten attent keren op een schot vanuit een moeilijke hoek van handenbinder Giel Piereij. Niet veel later zag Boyd Stoffels zijn vrije trap via binnenkant paal weer het veld inspringen en greep Bart Knarren wederom prima in op een inzet van Guillermo Lange. Na een kwartier spelen ging de stormloop van de thuisploeg liggen en kwam FC Hoensbroek wat beter in haar spel. Zo was Jaimy Dreessen dicht bij de openingstreffer, maar zag hij zijn lob slechts naast gaan. Halverwege de 1e helft brak er een stevige hagelbui uit en zag scheidsrechter Bos zich genoodzaakt de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Na een kleine oponthoud van ongeveer 10 minuten kon de wedstrijd weer hervat worden. Het was wederom De Ster, die als beste uit de kleedkamer verscheen. Zo schoot Giel Piereij maar rakelings naast. Hetzelfde overkwam vlak voor de thee ook Hoensbroek-middenvelder Bas Coenen. Ook zijn schot miste maar op een haar na het doel.

Na de pauze leek FC Hoensbroek al vroeg op voorsprong te komen. Maar het doelpunt van Dennie de Vries werd door scheidsrechter Bos geannuleerd voor een vermeende overtreding van Jaimy Dreessen. Een minuut later was Bart Knarren bij de les en keerde hij vakkundig een schot van Giel Piereij. In de tegenstoot was het wel prijs voor FC Hoensbroek. Noah Ruijters werd in de beruchte zestien onreglementair neergehaald door Stan Loog. Scheidsrechter Bos uit Gulpen kon niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Tot overmaat van ramp kon Loog met zijn 2e gele kaart op zak vervroegd de douche gaan opzoeken. Dit buitenkansje was wel aan Dennie de Vries besteed, die de pingel onberispelijk binnenschoot: 0-1. Maar met een man meer op het veld kroop opeens de onzekerheid in de ploeg van René Smeets.

Zo werd een misser van Hoensbroek-verdediger Gijs van den Boogaard niet door Boyd Stoffels afgestraft. Met nog iets meer dan een kwartier op de klok was de gelijkmaker toch een feit. Boyd Stoffels draaide slim weg bij Marc Wanders en was met een droge knal nu wel succesvol: 1-1. Het sein voor De Ster om alsnog op zoek te gaan naar de overwinning. Ondanks de numerieke meerderheid werd de gastenploeg nu ver terug gedrongen op eigen helft. Zo zag invaller Steffan Laumen zijn verlengde kopbal maar rakelings naast gaan. Vlak voor tijd schreeuwde heel De Ster om een strafschop, nadat Timo Haberland gretig ging liggen na een duel met Gijs van den Boogaard. De scheidsrechter vond het niets en liet gedecideerd doorspelen. Dit tot groot ongenoegen van De Ster-supporters achter het doel. Scheidsrechter Bos voelde zich dusdanig onheus bejegend en besloot om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Niet veel later kon de wedstrijd alsnog worden uitgespeeld. En de gasten mochten nog van geluk spreken, dat Giel Piereij het vizier vandaag niet op scherp had staan. In blessuretijd liet hij tot tweemaal toe de kans op de overwinning nog liggen.

Trainer René Smeets van Hoensbroek was uiteraard content met het zwaarbevochten punt. Een kleine domper waren wel de overwinningen van zowel Heksenberg, als Simpelveld. Komende week staat er voor ons de belangrijke degradatiekraker tegen Simpelveld op het programma. Na deze wedstrijd kunnen we dan de balans gaan opmaken voor het restant van de competitie.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno