Deze zondagmiddag ging de ploeg van Mike Bisschops op bezoek bij naaste buur RKTSV. Daar heeft RKHBS het altijd moeilijk en dat zou hedenmiddag ook niet anders zijn. De wedstrijd werd vanwege de weersomstandigheden gespeeld op het kunstgrasveld, maar de normaal op gewoon gras spelende thuisploeg had hier niet meer moeite mee dan RKHBS.

De eerste 10 minuten waren voor de ploeg van de Heerlerbaan. Een strakke voorzet van Jeffrey Sloote werd maar net naast gekopt door de op de rand van de 16 meter staande Yarin Meessen. Even later kwam er een voorzet uit een combinatie van Mick Mijnes en Brian Amkreutz op rechts, Thymo Griesenbrock kopte door, en Yarin Meessen schoot direct op doel maar de bal vloog net over de lat. Verdedigend had RKHBS moeite met snelle uitbraken van de thuisploeg via de lange bal. Na ongeveer 25 min werd Roel Romeijn opzichtig in de rug geduwd bij een lange bal die hij daardoor miste. Spits Jeffrey Leeyen mocht door richting doel van RKHBS en leek de bal langs de uitkomende Toine Diederen in het doel te tikken. Toine raakte de bal echter net aan waardoor het leer op de paal en over de achterlijn verdween met een corner tot gevolg. Het spel werd slordiger van beide kanten, waardoor er nauwelijks kansen genoteerd konden worden. Vlak voor rust stoomde centrale verdediger Roel Romeijn op door het centrum, ging een 1-2 aan met Tomyen van Lierop, en kwam vrij in de 16 meter. In plaats van op doel te schieten besloot Roel naar binnen te kappen, waardoor een verdediger kon ingrijpen en de kans verloren ging.

Vlak na rust ontsnapte RKHBS, met Joey Ferdinandus in de ploeg voor Jeroen Bothmer, een paar keer aan een achterstand. Eerst ging een goed schot van Daniel Freudenberg maar net naast. Even later was het Jeffrey Leeyen die een bal oppikte buiten de 16 meter en direct op doel schoot. Zijn schot spatte uiteen op de lat tot opluchting van de reeds geslagen Toine Diederen. Hierna nam RKHBS weer het initiatief en kreeg ook een paar kansjes via Yarin Meessen na goed voorbereidend werk van Thymo Griesenbrock, en via een vrije trap van Mick Mijnes die van richting werd veranderd en maar net naast het doel ging nu tot opluchting van RKTSV doelman Petar Mecic. RKTSV bleef gevaarlijk met snelle uitbraken, en RKHBS speelde veel te slordig om tot uitgespeelde kansen te komen. Tien minuten voor tijd stond Tom Romeijn aan de basis van de enige uitgespeelde kans van de wedstrijd aan RKHBS zijde.

Hij speelde Brian Amkreutz aan, die op zijn beurt Mick Mijnes vond aan de rechterzijde. Deze zag aan de 2de paal Yarin Meessen opduiken en gaf de bal strak en laag voor. Yarin kreeg de bal niet goed onder controle en stuitte op de uitkomende doelman die hierbij de spits van RKHBS volledig omver kegelde. Achterbal volgens de verder goed leidende scheids. De laatste minuten probeerde RKHBS nog iets te forceren met lange hoge ballen maar dit bracht de thuisploeg niet meer in problemen waardoor de 0-0 beginstand ook het eindresultaat was van deze slechte wedstrijd.