In het kader van het 100-jarig bestaan van Harmonie Tot Onderling Genoegen Welten zal er op zondag 14 april een bijzonder concert plaatsvinden. T.O.G. Welten zal de vereniging ontvangen aan wie zij haar naam te danken heeft.

In het katholieke Zuiden was het anno 1919 zeer ongebruikelijk om een muziekvereniging niet te vernoemen naar de heilige Caecilia of de lokale patroonheilige van de parochie. Toch werd in Welten destijds de Fanfare Tot Onderling Genoegen opgericht. Mede-oprichters van deze fanfare waren afkomstig uit het Brabantse Berlicum en zij opperden het idee om de nieuwe fanfare in Welten te vernoemen naar de muziekvereniging van Berlicum: Tot Onderling Genoegen.

Voor het voorjaarsconcert op zondag 14 april heeft Harmonie T.O.G. Welten Muziekvereniging T.O.G. Berlicum uitgenodigd voor een gezamenlijk concert in Auberge de Rousch.

T.O.G. Welten zal hierbij enkele solistische werken ten gehore brengen met solisten uit eigen gelederen: Joeri Janssen (klarinet) in het Concertino voor klarinet en orkest van Carl Maria von Weber, Lars Wachelder (hoorn) in Hunter’s Moon van Gilbert Vinter en Tom Feijen (saxofoon) in  Against all odds van Phil Collins. De T.O.G.’s van Welten en Berlicum staan onder leiding van resp. Txemi Etxebarria en Jan Gerrit Adema.

Datum:14 april 2019

Tijd:14:00 uur

Locatie:Auberge De Rousch Welten-Heerlen

Entree:Vrije gave

Geef een reactie