Hoofdmenu

SLOTAKKOORD VAN EEN FENOMEEN HEINO ROCKT MONSCHAU

 

 

Wie live getuige wil zijn van een memorabel afscheidsconcert moet zaterdag 17 augustus om 20.00 beslist op de feerieke burcht van Monschau zijn. Heino  fenomeen en levende muzieklegende geeft tijdens de Monschau Festspielen namelijk zijn allerlaatste concert. De grote Abschiedsgala wordt een highligt, zoveel staat nu al vast.

 

Dat Heinz Georg Kramm artiestennaam Heino nog een keer Monschau rockt als afsluiter van zijn afscheidstour mag nauwelijks een verrassing heten. Heino is immers een kind van de Eifel en woont sinds jaar en dag in Bad Münstereifel, waar zijn specialiteiten café fans uit heel Europa trekt. Heino, goed voor meer dan 50 miljoen verkochte platen, cd en andere toondragers, behoort dan ook niet alleen in zijn thuisland tot de bekendste en meest succesvolle zangers. Ook in de VS, Canada, Australie, China kan hij bogen op immense populariteit.

Ook in Nederland, voorop Limburg, heeft de Schlagerzanger een trouwe fanschare. Dat openbaarde zich in 2009 toen André Rieu de Schlagerzanger op het podium bracht tijdens de jaarlijkse concertreeks in Maastricht. De toen al zeventigjarige Heino logenstrafte alle criticasters en kreeg het laaiend enthousiaste publiek aan zijn voeten.

Ook daarna ging Heino, die in 1965 zijn Bühnendebüt maakte, niet op zijn lauweren rusten. Integendeel. De artiest die het motto huldigt Kein Stern is von Himmel gefallen en grote furore maakte met Volkslieder, Partykracher en bovenal Schlagers als so blau blau blau blüht der Enzian. Wenn beim Alpenglühen wir uns wiedersehen. Mit ihren ro-ro-ro-roten Lippen fing es an maakte een doorstart als metalartiest.

Zes jaar geleden bracht Heino de schlagervrije plaat Mit freundlichen Grüßen (Das verbotene Album) uit. Daarop coverde de rasartiest pop- en rockklassiekers, zoals ‘Sonne’ van de Duitstalige metalband Rammstein. Rammstein liet Heino aansluitend ervolgens meezingen tijdens hun show op het hoofdpodium van Wacken Open Air, het grootste metalfestival ter wereld.

Het werd een doorslaand succes. Onder de veelzeggende titel Schwarz blüht der Enzian bracht Heino daarna zijn grootste hits opnieuw uit. Maar dan in een metaluitvoering. Het rode colbert werd verruild voor een zwartleren hardrockoutfit. En de artiest salueerde met gebalde vuist en opgestoken pink en wijsvinger: het universele gebaar waarmee metalheads trouw zweren aan de duivel.

De slimme strategie zette zoden aan de dijk. In een klap verjongde Heino zijn publiek met 40 jaar. De verhouding trouwe fans die komen luisteren naar nostaligische nummers uit grootmoederstijd en jonge hardrockers is anno heden namelijk ongeveer gelijk. De Duitse schlager anex metalkoning met zijn bulderende bariton en karakteristieke ratelende R slecht kortom alle barrieres. Ook met tachtig lentes.

In Monschau, op 40 minuten van Parkstad gaat hij het voor de allerlaatste keer onder bewijs stellen. Het wordt ongetwijfeld een in alle opzichten memorabel Tschüss.

Tickets zijn te verkrijgen via https://klenkes-tickets.de

Tip: Wees er snel bij want de 1100 plaatsen in Monschau zullen in recordtempo uitverkocht zijn.  

 

Foto geleverd door Torena Publiciteit ( Foto: Michael Petersohn )