Onze tegenstander was HC Nuenen, we wisten dat ook deze wedstrijd weer belangrijk was om onze eerste plaats te behouden. We begonnen met een goede druk op de verdediging van Nuenen en door mooie combinaties van onze achter- en midden speelsters kwamen we al snel in de cirkel, onze eerste kans werd meteen benut door Noa: 1-0!

Snel daarna kwamen we weer de cirkel in, en werd ook onze 2e kans benut, door Yanou (alweer met de backhand!!!).

Niet veel later knalde Lieneke de bal het doel in met haar backhand, 3-0! Daarna was het Laura die vanuit een strafcorner de bal het doel in sloeg, waardoor we op een 4-0 voorsprong kwamen. Helaas kwam Nuenen net voor rust 2 keer in onze cirkel en wist deze kansen dan ook te benutten, met 4-2 gingen we rust in. We hadden deze voorsprong aan ons eigen goede combinatie spel te danken en wisten dat we zo door moesten blijven gaan, want de wedstrijd was nog niet gewonnen.

De tweede helft bleven we goed spelen en combineren waar een hoop mooie acties uit voortkwamen, hier haalden we een aantal keer een strafcorner uit. Twee van deze strafcorners ramde Yanou het doel in, 6-2!!! Tegen het einde van de wedstrijd was het ook nog de beurt aan Irini om de bal het doel in te tikken waardoor de stand op 7-2 kwam.

Dit was ook de einduitslag, een wedstrijd waar we weer 3 punten hebben gepakt, dus dat betekent dat we ook nog steeds de eerste plaats behouden!!!

Komende week staat de derby in en tegen Maastricht op het programma, waar we weer voor de 3 punten zullen knokkenWe kunnen de nodige support wel gebruiken en hopen jullie dan ook volgende week in Maastricht langs de lijn te zien!

Door: Kaja Snoeren/HC Nova dames 1 en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno