Hoofdmenu

Degradatiekraker eindigt voor UOW ’02 in mineur!!!

 

Op deze zonnige zondag in maart stond er voor UOW ‘02 de belangrijke wedstrijd tegen Leondidas W. op het programma. Dit was letterlijk en figuurlijk een 6-punten duel. Indien UOW de eerste overwinning in 2019 zou boeken dan zou de afstand naar Leonidas 6 punten worden. Voldoende reden om met het mes tussen de tanden voor elke meter te gaan strijden op Park Ter Waerden.

 In de openingsminuut was er gelijk al een grote mogelijkheid om de score te openen voor Tom Dautzenberg, helaas ging zijn afstandsschot een half metertje naast. Na de openingsminuten was het de eveneens jonge ploeg van Leondidas W, die beter leek te begrijpen wat er in de strijd om degradatie gevraagd wordt. Ze waren overal net iets scherper in de duels. In de 8e minuut kon Sandro Aruvaino een goed afstandsschot nog net naast kijken.  In de 19e minuut was hij echter kansloos op het schot in de lange hoek van Sven Maassen 0-1. Vervolgens was er van beide kanten weinig goed voetbal te zien. UOW ‘02 kon niet echt gevaarlijk worden en ook het team uit Wolder creëerde in deze fase geen uitgespeelde kansen. Na een overtreding op Patrick Maenen sloeg in de 36e minuut uit het niets de vlam even in de pan. Patrick bleef geblesseerd achter en Leonidias speelde de bal niet uit, Tom Dautzenberg ging vervolgens iets te onbesuisd het duel in en kreeg voor deze actie zijn 2e gele kaart, dus rood en hij mocht vertrekken. Blijkbaar hadden de mannen van UOW ’02  deze rode kaart nodig, want in de volgende 10 minuten stond er opeens een veel feller UOW ’02. Er was al een grote kans voor Bruce Rutjens, die in de 16 meter goed wegdraaide, maar hij zag zijn schot stranden op de vuisten van de keeper. Vlak voor rust was het wel raak. De hard werkende Patrick Maenen, scoorde de 1-1 Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het voor UOW ’02 zaak om minimaal dit gelijke spel met 10 man over de streep te trekken. Lange tijd bleef het tiental overeind, maar daar kwam in de 67e  minuut een eind aan. Yves Custers stond opeens vrij voor Sandro Aruvaino en hij schoof de bal langs hem in het doel. Na deze domper zorgde Sandro met een schitterende reflex ervoor dat een nog grotere achterstand  voorkomen werd.

In de 70e minuut was er een dubbele wissel aan de zijde van UOW ‘02, de geblesseerde Milan de Pree  werd gewisseld voor Niels van Gemeren en Rob Schneider maakte  plaats voor de meer aanvallend ingestelde Pim Theunissen. Het was deze Pim, die nog de grootste mogelijkheid kreeg op de gelijkmaker, hij kon de doelman van Leonidas jammer genoeg niet verschalken.

In de slotfase kwam Kay van Haren er nog in voor Rowan Kólker, maar ook het inbrengen van een extra aanvaller bracht niet de gewenste gelijkmaker. Leonidas verzuimde het om de wedstrijd op slot te gooien en zo mochten de mannen van Wim Zagar in de ruim 6 minuten blessuretijd blijven hopen op de gelijkmaker. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Bruekers stonden de mannen in het rood-blauw echter wederom met lege handen. Eindstand 1-2.

Deze nederlaag komt hard aan, maar de wonden zullen snel gelikt moeten worden, want volgende week zondag staat alweer de thuiswedstrijd tegen Weltania op het programma.   Er zit niks anders op dan deze week keihard te trainen en zondag met de kin omhoog en de borst vooruit het veld op te stappen en te strijden voor elke meter om eens de broodnodige 3 punten proberen binnen te slepen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno