Na twee weken rust ten gevolge van overvloedige regenval moest Rood Groen weer aantreden. Vandaag was Passart-VKC de tegenstander in Lemiers. Deze ploeg staat wel wat lager op de ranglijst maar twee maand geleden hebben we daar de uitwedstrijd met meer geluk dan wijsheid gewonnen dus we waren voorbereid op een lastige klus. Ook nu leek het wel of we de uitwedstrijd overspeelden. Passart was, in het eerste deel van de eerste helft, sterker en Rood Groen moest zich beperken tot tegenhouden.

Het verschil met de uitwedstrijd was dat Passart wel sterker oogde maar geen noemenswaardige kansen wist te creëren. Rood Groen moest het dan wel van de tegenstoot hebben maar wist wel de eerste kansen te creëren. Nadat Scott van Delden eerst een mooie pas van Jeremy van Wissen wel langs de keeper wist te liften maar helaas ook net langs de, voor ons, verkeerde kant van de paal was het in de 25ste minuut wel raak. Dominique Vanweersch gaf een steekbal op Scott van Delden, die zijn directe tegenstander achter zich wist te houden en met een droge knal in de korte hoek de 1-0 wist aan te tekenen. Daarna ontspon zich een op en neer gaande wedstrijd met de beste kansen voor Rood Groen. Er werd echter niet meer gescoord zodat de rust met 1-0 aanbrak.

Opname’van Roland van Delden/Rood Groen LVC’01

Omdat een speler van Passart op slag van rust zijn tweede gele kaart had gekregen moest Passart met 10 man aan de tweede helft beginnen. Dit was echter op het veld niet te zien. Passart stak veel energie in de wedstrijd en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd. Echter de verdediging van Rood Groen hield stand en omdat Rood Groen, ondanks een viertal 100% kansen, de beslissing niet wist te forceren bleef het een spannende wedstrijd met over en weer de nodige kleine overtredingen die her en der voor wat irritatie op het veld zorgde. Toen in de 75ste minuut nog een speler van Passart rood kreeg leek er wel iets te knappen bij Passart. Zeker toen Jelle Teheux in de 78ste minuut alert was nadat een knap ingeschoten bal van Jeremy van Wissen via de onderkant lat weer het veld in kwam en Jelle de rebound omzette in de verlossende 2-0.

De laatste 10 minuten leverde weinig noemenswaardige acties op zodat, toen de scheidsrechter affloot, er een 2-0 stand op het bord stond en Rood Groen weer drie punten kon bijschrijven.

De komende twee weekenden speelt Rood Groen twee keer tegen Kakertse Boys en we beginnen met een thuiswedstrijd in Lemiers.