Schaesberg en Bekkerveld spelen opnieuw gelijk tegen elkaar

Zowel Schaesberg als Bekkerveld moesten winnen om de aansluiting te krijgen bij een aantal ploegen. Beide teams hebben vandaag gestreden voor een goed resultaat, maar met het gelijke spel (o-o) schiet niemand veel op. Laten we het echter positief blijven bekijken, beide teams hebben niet verloren en zijn 1 punt uitgelopen op De Valk en 1 punt ingelopen op Venlosche Boys. Dit zullen naar alle waarschijnlijkheid de 4 ploegen zijn, die met elkaar zullen gaan uitmaken wie zich nog rechtstreeks kan handhaven.

Schaesberg begon agressief en gedreven aan de wedstrijd, Bekkerveld had hier in het eerste kwartier moeite mee. Al na 2 minuten had Brian Stevens vrije doorgang naar de keeper toe, maar besloot hij van afstand te schieten, toen hij de keeper voor de goal zag staan. 1 op 1 doorlopen op de keeper, was achteraf een betere keuze geweest. Binnen 10 minuten was daar de 2e grote kans van Schaesberg, Noah Nhogodizi nam de bal perfect mee, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Bekkerveld.

Als Erik Gerrits ongelukkig al naar 20 minuten het veld moet verlaten, lijkt Schaesberg even zoekende en neemt Bekkerveld het initiatief over. Bekkerveld komt in deze fase tot een aantal mogelijkheden en zelf hebben we moeite om de bal in bezit te houden. Gelukkig herpakt Schaesberg zich in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog. Vlak voor rust komt de opgekomen Tom Hogervorst een teenlengte te kort om de voorzet van Noah binnen te glijden. Waardoor beide teams met 0-0 het kleedlokaal gaan opzoeken.

De tweede helft begint rommelig en beide teams hebben moeite om van de mogelijkheden die er liggen, tot echte kansen te komen. Met de ervaren Alan Benders vooropgaand in de strijd, kon Schaesberg stilaan het initiatief weer naar zich toe trekken. Schaesberg komt hierbij meerdere keren in kansrijke posities, maar mist de finesse om het echt af te maken. Dennis Scholly is met een kopbal erg dichtbij de openingstreffer, maar een dito redding voorkomt dit. De laatste 15 minuten vliegt het spel op en neer en komt Bekkerveld ook in kansrijke posities. In de laatste minuut koppen ze zelfs nog bij een corner tegen de buitenkant van de paal, waarna de verder goed leidende scheidsrechter het laatste fluitsignaal fluit.

Met nog 3 wedstrijden in te halen op Bekkerveld, heeft Schaesberg het nog altijd in eigen hand. Schaesberg hunkert in ieder geval naar een overwinning, hopelijk kan de ploeg met dezelfde inzet en passie spelen volgende week in de inhaalwedstrijd tegen ZSV, om daar voor een verrassing te gaan zorgen.