Hoofdmenu

SJO Weltania Bekkerveld JO19-1 wint thuis van VV Born JO19-1

Op 23 maart staat SJO Weltania Bekkerveld een zware wedstrijd voor de boeg. Thuis tegen VV Born moet er vandaag gewonnen worden.

De wedstrijd is meteen vanaf minuut 1 spannend en je kunt aan de mannen van Bekkerveld zien dat ze gedreven zijn om de 3 punten thuis te houden. Dit blijkt uit de eerste kans waar Ties de bal geeft aan Shensley, die meteen het net weet te vinden waardoor het al snel 1-0 staat! Ondanks het vroege doelpunt zakt Bekkerveld niet in. Dit is te zien aan het balbezit dat voortdurend voor Bekkerveld is op de helft van Born. Weer snel in de wedstrijd slaat Bekkerveld toe, ditmaal uit een hoekschop genomen door Ties, die heel goed wordt binnengelopen bij de eerste paal door Pim, 2-0 in de eerste 10 minuten! Ondanks de vroege voorsprong kan de wedstrijd alsnog alle kanten op, dit blijkt uit de eerste aanval van Born, een lange bal over de verdediging van Bekkerveld. Verkeerd getimed door de verdediging valt de bal bij de spits van Born en die schiet hem zonder twijfel binnen, langs doelman Bjarne, 2-1. Vervolgens gebeurd er niet veel in de eerste helft tot in de 45e minuut waar Bekkerveld weer even aanzet. Pim krijgt een grote kans vrij voor de goal maar schiet helaas op de voeten van de keeper.

Na deze kans volgt het fluitsignaal van de jonge scheidsrechter, die in de eerste helft de duels kort hield en het hierbij noodzakelijk vond om meerdere gele kaarten uit te delen.

Na het gebruikelijke kwartiertje rust, gaat Bekkerveld weer van start zoals het begin van de wedstrijd! Zo staat het ook weer snel 3-1. Lindon die een hoekschop snel speelt naar Shensley, die met een fantastische actie naar binnen komt en hem met een beetje hulp van Born achter de doelman krijgt! Ook zoals in de eerste helft valt ook een tweede doelpunt (van de tweede helft) heel snel, Abdul krijgt de bal op circa 20/25 meter en schiet de bal ontzettend hard in de kruising! Wat een schot! Onhoudbaar voor de doelman van VV Born. Toch is het net zoals in het eerste bedrijf dat Bekkerveld de score niet verder weet uit te breiden, hierdoor krijgt Born wederom meer ruimtes en kansen.

Dit wijst weer uit in de score, want Born weet toch weer een treffer te maken om wat spanning terug te brengen in de wedstrijd, weer een miscommunicatie in de verdediging laat Born terug in de wedstrijd komen, 4-2. Toch zie je aan het spel dat de wedstrijd gedoofd is en velen kansen uit blijven. Toch weet Bekkerveld nog een keer het net te vinden via Lindon, de spits van Bekkerveld die het doelpunt goed kam gebruiken en er ook hard voor gewerkt heeft. 5-2. Voor de laatste keer fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.


Volgende week wacht SJO Weltania Bekkerveld een zware wedstrijd in de kwart finale van de Bekkerveld, met als tegenstander Scharn JO19-1 uit Maastricht.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.(Volgend nieuwsbericht) »